Ontwerp Zonder Titel 2022 10 31t082256.044

Waarom je ‘Perfecte dagen’ van Jacobo Bergareche wil lezen

November is de perfecte maand om met een goed boek op de bank te kruipen. In dit artikel bespreken we het liefdesverhaal Perfecte Dagen.

Perfecte Dagen

Dit verhaal gaat over het personage Luis. Hij is een Spaanse journalist die zijn leven en zijn huwelijk helemaal beu is. Hij gaat op zakenreis naar Austin in Texas om een conferentie bij te wonen. Eigenlijk is het doel van deze reis helemaal niet die conferentie, maar gaat het om Camila. Zij is een Mexicaanse architecte met wie hij een affaire heeft. Deze affaire is alles wat Luis nog op de been houdt. Net voor zijn vertrek verbreekt Camilla middels een kaartje het contact en zet een punt achter de affaire. Ontroostbaar blijft Luis achter. Wat nu?

Lees ook: Dit wil je: het paleis uit ‘Die Kaiserin’ is binnenkort te boeken via Airbnb

Andere kijk op het leven

Luis vlucht in Austin naar een universiteitsbibliotheek. Hier vindt hij brieven van William Faulkner aan zijn geliefde Meta Carpenter. Deze brieven laten hem nadenken over zijn affaire met Camila en zijn saaie huwelijk. Daarnaast vraagt hij zich af hoe hij elke dag de moeite waard kan maken. Dit boek gaat dus over liefde, geluk en de sleur van langdurige relaties. Perfecte dagen is genomineerd voor de European Union Prize for Literature.

Perfecte dagen van Jacobo Bergareche ligt vanaf 16 november bij de Bruna, maar je kunt deze via deze link alvast reserveren.

Lees ook: Leuk: dít bekende boek van Nicci French krijgt een Nederlandse verfilming

Foto: Bruna
Bron: Bruna

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.