Oogschaduw

De visagist legt uit: zo pak je net iets meer uit met oogschaduw

Gebruik je net als Heidi overdag alleen wat mascara? Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C, legt uit hoe je je basisooglook net wat specialer maakt.

Opvallende ooglook

Steven Vliegenthart: “Heidi maakt zich dagelijks minimaal op: ze draagt alleen mascara en heeft op haar bovenste en onderste wimperrand een permanent lijntje. Ik wil laten zien wat ze er eventueel nog aan toe kan voegen, als ze bijvoorbeeld uit eten gaat of een feestje heeft. Omdat Heidi diepliggende ogen heeft, werk ik met lichte oogschaduwkleuren. Dit haalt de oogvorm naar voren. Allereerst breng ik een oogschaduwprimer aan op de oogleden, dit zorgt ervoor dat je oogschaduw beter blijft zitten. Hierna dep ik op het ooglid een champagnekleurige oogschaduw met glitter. Bij glitteroogschaduw is het belangrijk dat je het deppend aanbrengt. Als je het vegend opbrengt, dwarrelen de glitters over je gezicht. In de arcadeboog gebruik ik een matroze tint en op de buitenste ooghoeken een matte, donkerbruine kleur. Hierna trek ik met een eyeliner een lijntje langs haar bovenste wimperrand en geef ik haar wimpers een flinke laag mascara. Dit accentueert haar oogvorm en laat de lichte oogschaduwkleuren op haar ogen nog beter uitkomen.” De vrouw op de foto is Heidi. Zij deed mee aan de metamorfose.

Lees ook: Zo gebruik je alle kleuren uit een oogschaduwpalet 

Productie: Whitley Volger. Kapper: Jon Karelse Intercoiffure, www.jonkarelse.nl. Visagie: Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C www.maccosmetics.nl. Styling: Esther Loonstijn. Foto’s: Cees Rutten. Dit artikel is geschreven in samenwerking met M.A.C

 

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen