Placeholder

Weg met pluizig haar

Last van pluizig haar? Dankzij deze tips niet meer!

Last van pluizig haar? Dankzij deze tips niet meer!

  • Was jij je haar elke dag? Dat kun je beter niet doen als je pluizig haar wilt voorkomen. De natuurlijke oliën temmen pluizig haar vanzelf. Was het dus zo min mogelijk. Gebruik ook een shampoo (en conditioner) die bij jouw haartype past. Mocht je het geen fijn idee vinden om wat minder vaak je haren te wassen, dan kun je ook een droogshampoo gebruiken. Hiermee fris je je haar even op. Daarnaast ziet je haar er niet vet uit én het zorgt voor meer volume in je haar. Een win-winsituatie dus!
  • Als je van plan bent om je haar te stijlen of te krullen met een stijl- of krultang, vergeet dan niet om vooraf een hittebeschermend product te gebruiken. Dat beschermt je haar en zorgt ervoor dat het minder snel pluist.
  • Föhn jij je haar? Door je haar naar beneden te föhnen, pluist je haar minder snel. Toch is het nog altijd beter om je haar vanzelf op te laten drogen.
  • Gebruik eens een siliconenserum. Dat legt een laagje om je haar heen, waardoor het haar gladgestreken wordt en dus niet meer pluist.
  • Wist je al dat veel haarproducten alcohol bevatten? Die producten kun je beter vermijden, omdat alcohol je haar uitdroogt. Hoge percentages alcohol zitten vaak in mousse en haarlak. Hoe meer alcohol erin zit, hoe slechter voor je haar. Bekijk dus even de verpakking voordat je een nieuwe bus aanschaft.
  • Heb je echt een bad hairday en pluist je haar heel erg? Bind je haar dan vast in een staartje of knotje. Probleem opgelost!