Stinkende Oksels

De link tussen voeding en stinkende oksels: zó houd je het fris

Heb jij soms last van stinkende oksels? Geen paniek, je bent niet de enige. Wist je dat wat je eet invloed kan hebben op de geur van je zweet? Vriendin heeft voor jou de beste voedingsmiddelen op een rijtje gezet om stinkende oksels te voorkomen.

Wat je bij stinkende oksels beter kunt vermijden

  1. Cafeïne en alcohol: Ja, we weten dat die heerlijke kop koffie en een goed glas wijn de dag zo veel beter maken. Maar helaas, deze drankjes kunnen je zenuwstelsel stimuleren en daardoor de zweetproductie verhogen.
  2. Pikant voedsel: Zeg nee tegen jalapeños en hou het bij mildere kruiden. Hoewel pikant eten lekker kan zijn, kan het ook zorgen voor een sterke zweetgeur. Let dus op hoeveel pepers je in je gerecht gooit.
  3. Geraffineerde suikers: Weg met die chocoladerepen en snoepjes. Deze suikers kunnen je lichaam uit balans brengen en daardoor de zweetproductie verhogen.
  4. Rood vlees: We love burgers, maar helaas kan rood vlees de geur van zweet versterken. Kies liever voor kip of vis.

Wat je beter wél kunt eten en drinken bij stinkende oksels

  1. Water: Saaie boel, maar het helpt echt. Door voldoende water te drinken blijf je gehydrateerd en voorkom je dat je lichaam te veel zout vasthoudt.
  2. Citrusvruchten: Goed voor de vitamine C, en ook nog eens lekker. Deze vruchten helpen om de pH-waarde van je huid in balans te houden, waardoor zweetgeur vermindert.
  3. Groene groenten: Spinazie, boerenkool en broccoli bevatten chlorofyl en helpen geurtjes te neutraliseren.
  4. Probiotica: Geen idee wat het is? Goede bacteriën die helpen om je darmflora in balans te houden en geurtjes van binnenuit te verminderen. Je kunt probiotica vinden in yoghurt, kefir, kimchi of zuurkool.
  5. Zinkrijk voedsel: Vlees, vis, noten en zaden helpen om de zweetproductie te reguleren en voorkomen

Dus, ga voor die frisse geur en laat die stinkende oksels maar achterwege. Voeg deze voedingsmiddelen toe aan je dagelijkse dieet en skip de voedingsmiddelen die een sterke geur veroorzaken. Maar vergeet niet, zweet is een natuurlijk proces en het hoort bij het leven. Dus blijf relaxt en voel jezelf comfortabel in je eigen lichaam.

Beste deodorant tegen zweetlucht

Zoek je een deodorant die perfect tegen zweetlucht werkt? Dan is de Syneo 5 Deodorant Antitranspirant écht iets voor jou. Deze deodorant werkt door zijn speciale samenstelling tot en met 5 dagen tegen onaangename zweetgeur. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Handig: zo krijg je gele zweetvlekken uit witte shirts

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker