Highlighter

Highlighter: dit kun je er allemaal mee doen en zo werkt het

Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C, is fan van highlighter. En dat is niet zo gek: een mooie glow geeft je een frisse, uitgeruste uitstraling. Dit kun je er allemaal mee doen.

De trucs

• Door het accent te leggen op de uitstekende delen in je gezicht, zoals je jukbeenderen, cupidoboog, binnenste ooghoeken en wenkbrauwbot, creëer je meer vorm. Alles waar je highlighter op dept, komt optisch namelijk meer naar voren.
• Krijg meteen een stralende blik door de schaduwrijke binnenste ooghoeken te voorzien van een laagje glans, oftewel highlighter.

De juiste kleur

Gebruik een highlighter die goed bij jouw huid past. Heb je een lichte huid? Gebruik dan een champagnekleur. Een roze champagnekleur past bij een mediumlichte huid, een olijfkleurige huid gaat goed samen met gouden tonen en bij een donkere huid past terracotta.

Lees ook: De visagist legt uit: zo creëer je de basis voor een mooie huid

Poeder of glans?

Je hebt verschillende soorten highlighters: crème of poeder. Crème highlighters kun je het beste gebruiken als je huid wat droger is. Door de vette substantie kun je hem gemakkelijk blenden met je vingers. Verder zijn crème highlighters subtieler dan poeder highlighters. Dep de crème variant met je vingers op de plekken die je op wilt lichten. Poeder highlighters voelen droger aan en zijn geschikt als je een wat drogere huid hebt. Je brengt het aan met een kleine poederkwast. Tik van tevoren wel even de kwast af om het teveel eraf te halen.

Nog meer glanstrucs in je make-up

• Laat je lippen voller lijken door alleen op het midden van je boven- en onderlip een doorzichtige lipgloss aan te brengen, daaronder heb je natuurlijk je favoriete kleur lipstick op.
• Een nagellak met een glanzende finish zorgt ervoor dat je nagels er mooi verzorgd en gezond uitzien.
• Vergeet de rest van je lichaam niet. Met een droge olie geef je je benen en armen een glansje, zonder dat het vettig aanvoelt.

Lees ook: Je gezicht shapen: onze visagist legt uit hoe je dat doet

De vrouw op de foto is Patricia. Zij heeft meegedaan aan onze metamorfose.

Nude lippen maken? In de video hieronder leggen we uit hoe je dat doet.

Productie: Whitley Volger. Kapper: Jon Karelse Intercoiffure, www.jonkarelse.nl. Visagie: Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C. Styling: Esther Loonstijn. Foto’s: Cees Rutten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen