Shapen (1)

Je gezicht shapen: onze visagist legt uit hoe je dat doet

Weleens gehoord van ‘shapen’? Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C, vertelt hoe je je gezicht op verschillende manieren mooi kunt vormen met make-up.

1. Foundationstick

Gebruik de Studio fix soft matte foundation stick van M.A.C. Kies een kleur die drie tinten donkerder is dan je eigen huidskleur. Breng de stick aan vanaf je slapen tot net voor de appeltjes van je wangen. Dankzij de crèmige substantie kun je de lijn gemakkelijk vervagen met je vingers of een sponsje.

2. Highlighter

Een highlighter accentueert de plekken waar je het aanbrengt. Dep wat highlighter net onder je slapen en op je wenkbrauwbot, jukbeenderen en cupidoboog.

Lees ook: De visagist legt uit: zó krijgt je nek dezelfde kleur als je gezicht

3. Bronzer

Een bronzer geeft diepte, warmte en vorm aan je gezicht. Als je bronzer over je hele gezicht aanbrengt, gaan deze effecten verloren. Breng de bronzer daarom in een 3-vorm aan. Begin bij je wangen: wanneer je net bronzer op je kwast of vingers hebt aangebracht, is de kleur het sterkst en krijgen je wangen meer definitie. Gebruik de rest van de bronzer voor je slapen, voorhoofd, kaaklijn en kin.

4. Blush

Blush geeft je gezicht meer kleur en diepte. Kijk naar jezelf in de spiegel en lach. Hierdoor komt het deel van je gezicht naar voren waar je de blush aanbrengt, oftewel de appeltjes van je wangen. Als je een rond gezicht hebt: breng de blush aan op de appeltjes van je wangen en vervaag de blush richting je slapen. Hierdoor creëer je meer schaduw in je gezicht waardoor hij smaller lijkt. Als je een smal gezicht hebt: breng de blush aan op de appeltjes van je wangen en vervaag de blush richting je neus. Hierdoor krijgt je gezicht meer body en lijkt het voller.

Lees ook: Wenkbrauwen bijtekenen? Onze visagist legt uit hoe je dat doet

De vrouw op de foto is Liesbeth. Zij heeft meegedaan aan de Vriendin-metamorfose.

Een simpele bruine ooglook maken? In de video hieronder leggen we uit hoe je dat doet.

Productie: Whitley Volger. Kapper: Jon Karelse Intercoiffure, www.jonkarelse.nl. Visagie: Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C. Styling: Esther Loonstijn. Foto’s: Cees Rutten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *