Beauty

Herstel je kapotte nagelriemen

De huid rondom je nagels heeft een beschermende functie, maar kan soms kwetsbaar zijn. Het inknippen en afbijten van de huid kan ervoor zorgen dat deze gaat ontsteken. Vriendin vertelt je hoe je ‘m weer kunt herstellen.

Scrubben
Week je handen in warm water en scrub daarna met een handscrub je nagelriemen. Je kunt eventueel ook een milde bodyscrub gebruiken, maar een handscrub bevat kleinere scrubdeeltjes en is zachter voor je nagelriemen. Week je handen daarna weer en scrub daarna zachtjes met een nagelborstel.

Liefdevol behandelen
Ben je van plan je nagelriemen terug te duwen, wikkel dan een wattenschijfje om het bokkenpootje(zie afbeelding). Hierdoor duw je op een zachte manier, zonder je nagels te beschadigen, je nagelriemen terug. Droog je handen hierna af.

Masseren met olie
Het is belangrijk om je nagelriemen gehydrateerd te houden. Breng dagelijks in ieder geval één keer olie aan en masseer deze in je nagelriem. Doe dit het liefst ’s avonds, zodat de olie de hele nacht kan intrekken.

Deze behandeling kun je wekelijks herhalen. Na ongeveer een maand zul je zien dat je nagelriem hersteld is.

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Hoe verzorg jij je nagels?

ria19472

Met nagelolie en een handcreme

Handcrème en nagelolie gebruik ik in de herfst en winter vaker als zomers .In de winter krijg ik namelijk kleine kloofjes in de hoekjes van mijn nagels door de kou buiten op de fiets .

Moemsy

Anders, namelijk...

Handcreme en een goede nagel verzorgings product.

Jose Helsloot Bijman

Met handscrub, nagelolie, handcreme

hoi nagels is een ficite plaatje

Smokkel

Met nagelolie en een handcreme

Elke keer, na de afwas, doe ik handcreme op en 2x per week nagelriemolie.