Placeholder

De hele zomer gladde benen zonder rode bultjes? Volg deze 4 stappen

Heb je na het scheren vaak last van een geïrriteerde huid? Dan kan het zijn dat je het op de verkeerde manier doet. Met deze tips heb jij de hele zomer gladde benen zonder rode bultjes.

Heb je na het scheren vaak last van een geïrriteerde huid? Dan kan het zijn dat je het op de verkeerde manier doet. Met deze tips heb jij de hele zomer gladde benen zonder rode bultjes.

Stap 1: Scrubben is het geheim

Begin met het scrubben van je huid met een scrubhandschoen of een goede scrubcrème. Door alle oude huidcellen te verwijderen, kun je dichter op je huid scheren, waardoor het eindresultaat nóg beter is. Bovendien voorkom je met regelmatig scrubben dat haartjes kunnen ingroeien. En extra fijn met de zomervakantie in aantocht: een gescrubde huid bruint mooier.

Stap 2: Bereid je huid goed voor

Zorg ervoor dat je huid lekker warm en nat is vóór je gaat scheren. Dit kun je doen door onder de douche, of meteen na het douchen, te scheren. Als je wat meer tijd hebt, kun je je benen voorbereiden in een warm bad. Door het warme water openen de poriën van je huid en laten de haartjes makkelijker los. Het water voorkomt ook dat je scheermesje vol met dode huidcellen komt te zitten. Dat is belangrijk, want een mesje vol met huidcellen kan voor een branderig gevoel van de huid zorgen. Gebruik tijdens het scheren een verzachtende scheerschuim of -gel om je huid te beschermen. Zo voorkom je dat vervelende, trekkerige gevoel. Heb je een gevoelige huid? Kies dan voor Gillette Venus Satin Care scheergel.

Stap 3: Scheer met een scheersysteem dat bij jou past

In noodgevallen mag je het scheermesje van een vriend of vriendin gebruiken, maar je kunt beter kiezen voor een scheersysteem dat bij jou past. Geen idee waar je moet beginnen? Kies dan voor de nieuwe Venus Platinum Extra Smooth van Gillette Venus, want die geschikt is voor iedere huid. Dit is het eerste scheersysteem voor vrouwen met een mooi metalen handvat. En dat is bijzonder want voorheen waren die er alleen voor mannen. Het oogt luxe, voelt luxe én ligt een stuk lekkerder in de hand dan andere scheersystemen. En niet geheel onbelangrijk: hij is voorzien van vijf mesjes met een diamantachtige laagje voor een gladdere scheerbeurt.

De Venus Platinum Extra Smooth van Gilette Venus. Tekst gaat verder onder de foto. 

Stap 4: Zo bereik je het mooiste resultaat

Scheer vanaf je enkels naar boven. Beenhaartjes groeien namelijk naar beneden. Laat het mesje heel rustig over je benen gaan zonder veel druk te zetten. Smeer je benen na het scheren altijd in met bijvoorbeeld (baby)olie of bodylotion. Daarmee breng je het vochtgehalte in jouw huid weer op pijl.

De Venus Platinum Extra Smooth van Gillette is voor € 17,99 verkrijgbaar bij o.a. Etos, Kruidvat en Bol.com.


Dit artikel is geschreven in samenwerking met Venus.