Shapen

Je gezicht shapen? Onze visagist legt uit hoe je dat doet

Door de juiste techniek te gebruiken, kun je je gezicht optisch smaller laten lijken. Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C, legt uit hoe je moet shapen.

Je gezicht shapen

Steven Vliegenthart: “Ik gebruik het Studio fix sculpt and shape contour palette van M.A.C. De drie donkerste poeders meng ik met een kwast en breng ik vanaf de haargrens tot net voor de appeltjes van de wangen en onder de jukbeenderen aan. Hiermee creëer je schaduw, waardoor je gezicht smaller lijkt. De drie lichtste kleuren meng ik en breng ik op het hoogste gedeelte van de jukbeenderen aan en vervaag ik tot aan de slaap. Dit maakt letterlijk lichter en haalt deze delen meer naar voren, waardoor je gezicht meer vorm krijgt. Hierna breng ik wat blush aan op de appeltjes van de wangen: lach en het gedeelte dat naar voren komt, zijn de appeltjes. Als finishing touch breng ik nog wat highlighter aan op de jukbeenderen, voor een extra glanzend accent.”

Lees ook: De visagist legt uit: zó krijgt je nek dezelfde kleur als je gezicht

Productie: Whitley Volger. Kapper: Jon Karelse Intercoiffure, www.jonkarelse.nl. Visagie: Steven Vliegenthart, make-up artist bij M.A.C. Styling: Esther Loonstijn. Foto’s: Cees Rutten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen