dun haar

Vraag je kapper om dit kapsel als je dun haar dikker wil laten lijken

Heb je slap en futloos haar en wil je het eens goed laten knippen? Vraag je kapper dan om de U haircut. Deze TikTok-rage laat dun haar er vol uitzien.

Kapsel voor dun haar

Nog even terug naar de U haircut, wat is dat precies? Logisch als je verdwaalt in alle haartrends die momenteel de beautywereld domineren: weet je net wat het verschil is tussen highlights en een balayage, moet je nu leren wat de U-cut is.

Allereerst is het goed om te weten dat dit niets nieuws is, dus je kapper weet ongetwijfeld wat te doen. “Het U-vormige kapsel lijkt erg op het klassiek populaire V-vormige kapsel, in die zin dat de achterkant en het midden van je haar langer zijn dan de zijkanten”, aldus Stephen Buller, oprichter van een Amerikaanse kapsalon.

De manier waarop het haar valt wanneer het is gedroogd, geeft een licht gebogen silhouet.

@dianamegann Reply to @reneedrodriguez a u-cut is when your hair is shaped as a “u” in the back 💗 it creates lots of layers and softness! hope this helps 🥰 #ucut #haircuttips #layeredhaircut ♬ It’s Givin – Latto

Lees ook: Weinig tijd ’s ochtends? Deze 4 kapsels hebben weinig onderhoud nodig

Veelzijdige coupe

Stephen noemt het U-kapsel een veelzijdige coupe die zich uitstekend leent voor laagjes. Door de kniptechniek blenden de laagjes mooi met de rest van het haar, waardoor je een natuurlijk en subtiel geheel krijgt. Perfect voor iedereen met middellang tot lang haar die niet houdt van een blunt cut (een kaarsrecht kapsel).

@eggdressesup Reply to @ekroona_ ♬ Steven Universe – L.Dre

Voordelen

Eén grote reden om dit kapsel voor te stellen bij de kapper is omdat het dun en fijn haar dikker doet ogen. Ook leuk: je kunt variëren met verschillende lengtes. Of je nu houdt van lang haar of het liever onder de schouderbladen afknipt; voor vrouwen met langer haar die moeite hebben om hun dunne haar goed te stylen is dit een ideaal kapsel. Zeker als je speelt met verschillende tinten in je haar (een balayage is hier perfect voor) lijkt je haar dikker dan het daadwerkelijk is.

Lees ook: TikTokker laat zien hoe je met drie kleine paardenstaarten een chic kapsel maakt

Nog een laatste tip

Om het kapsel in model te houden, raadt Stephen aan om regelmatig de puntjes te laten knippen. In combinatie met ‘onzichtbare lagen’ creëer en behoud je volume en textuur.

@danielayushina #fyp #hair #haircut #foryou #xyzcba #haircutgirls #haircutstyle #curtainbangs #layers #hair360 #hairinspo #viral #trend #parati #hairtransformation ♬ Mia & Sebastian’s Theme – Kim Bo


Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Refinery29
Foto: Getty Images