4 kapsels die weinig onderhoud nodig hebben

Weinig tijd ’s ochtends? Deze 4 kapsels hebben weinig onderhoud nodig

Vind je het zonde om iedere zes weken bij de kapper te zitten om de puntjes bij te knippen? Vraag dan eens om één van deze kapsels. Die staan namelijk bekend om het feit dat ze weinig onderhoud vergen en ’s ochtends makkelijk in model zijn te brengen.

Low maintenance kapsels

Deze zogenaamde low maintenance kapsels zijn ideaal voor vrouwen die niet altijd zin of tijd hebben om hun haar uitgebreid te stylen voor ze de deur uitgaan. Kapsels zoals de pixie cut, strakke boblijnen en (korte) pony’s vragen nu eenmaal om een regelmatige knipbeurt.

Voor de volgende kapsels hoef je niet iedere maand naar de kapper te gaan.

1. Lange lagen

Perfect voor de vrouwen met langer haar: de lange lagen. Geschikt voor de meeste haartypes, omdat ze je haar vorm en beweging geven. Het duurt niet zo lang om lange lagen in model te brengen, waardoor je heel wat tijd kunt besparen ’s ochtends. Breng het haar na het wassen in één keer goed in model (gebruik bijvoorbeeld mousse om te preppen) en je kunt er een paar dagen mee vooruit.

2. Shaggy bob

Wie houdt van kortere kapsels zonder dat het al te veel onderhoud kost, kan bij de kapper om een shaggy bob vragen. Ideaal voor vrouwen die een slag of krullen in hun haar hebben. De korte lagen geven textuur, volume en body. Met een beetje leave-in conditioner breng je het kapsel in model en hou je de lokken pluisvrij, terwijl het tegelijkertijd meer textuur krijgt.

3. ‘Chin’ pony

De chin fringe is de uitgegroeide versie van curtain bangs. Waar curtain bangs dagelijks vragen om goede styling, is de chin pony het gebruiksvriendelijke zusje. Ook handig: als je geen zin hebt om naar de kapper te gaan, laat je de chin pony uitgroeien tot lange lagen.

4. Lange bob

In tegenstelling tot de gemiddelde bob is een lange bob wel makkelijk om te onderhouden. De haarstijl is geschikt voor verschillende haartypes en past bij veel gezichtsvormen, waardoor het een geliefd kapsel is. De lengte is erg vergevingsgezind als het gaat om het uitstellen van je bezoek aan de kapper. Vraag de kapper tijdens het knippen om de voorste plukken wat langer te laten dan de achterkant. Dan ziet je kapsel er niet vormloos uit als het uitgroeit. Vooral als je ‘m draagt met een slag of subtiele krul.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: L’Oréal
Foto: Getty Images