Donkere kringen onder je ogen? Zo kom je er vanaf!

Om meteen met de deur in huis te vallen: er bestaat geen wondermiddel tegen donkere kringen onder je ogen. Maar je kunt ze wél verminderen.

Om meteen met de deur in huis te vallen: er bestaat geen wondermiddel tegen donkere kringen onder je ogen. Maar je kunt ze wél verminderen.

1. De onderliggende oorzaak

Om de donkere kringen te verminderen moet je eerst weten waar ze vandaan komen. Leeftijd is daarbij helaas een grote boosdoener. Zijn je wallen blauw van kleur? Dit ligt meestal aan de dunne huid waardoor je aders te zien zijn. Zijn ze bruin van kleur? Dat heeft te maken met hyperpigmentatie als gevolg van erfelijkheid, vermoeidheid, constant wrijven of schade door de zon.

2. Zonnebescherming

Onbeschermde blootstelling aan de zon kan leiden tot pigmentatie onder de ogen. De oplossing is dus simpel: gebruik een SPF 30. Gewone zonnebrand is vaak niet gemaakt voor de dunne huid onder de ogen. Gebruik daarom een zonnebrand op basis van mineralen. Deze is een stuk lichter voor je ooghuid.

Lees ook: De visagist legt uit: zo creëer je de basis voor een mooie huid

3. Huid verhelderend

Naast een goede zonnebrand is het aan te raden om een serum of andere crème te gebruiken met ingrediënten die je huid helder laten uitkomen. Denk aan vitamine C, beredruif-extract en niacinamide. Deze ingrediënten vind je vaak in producten zonder geurstoffen. Voordeel: deze crèmes zijn vaak een stuk goedkoper!

4. Make-up

Concealer is natuurlijk een goede camouflage voor je donkere kringen. Ga altijd voor een tint lichter dan je eigen huidskleur. Een crème concealer maakt lijntjes minder zichtbaar en werkt daarom vaak beter dan een vloeibare concealer.

Lees ook: Tips om te stoppen met nagelbijten

5. Rust

Twaalf uur lang slapen en een gezond dieet zullen de wallen niet doen verdwijnen. Maar een goed slaapritme en gezond eten zorgt er wel voor dat je huid in topvorm is. Probeer daarom minimaal zeven uur per nacht te slapen en veel groentes en fruit te eten. Daarnaast doet genoeg water drinken ook wonderen!

Bron: Good Housekeeping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen