Prinses Diana

Dít was het favoriete parfum van prinses Diana

Jaren na haar overlijden leeft prinses Diana nog steeds voort in de mode- en beautywereld. Met haar prachtige looks maakte ze veel indruk en nog steeds wordt er gediscussieerd over haar favoriete mode- en beauty items. Haar zoon Harry maakt nu bekend wat haar favoriete geur was. 

In zijn boek ‘Spare’ doet prins Harry enorm veel onthullingen over zijn leven en over het Britse koningshuis. Zo vertelt hij openhartig over een therapiesessie waar hij de favoriete parfum van zijn moeder mee naartoe nam. 

‘Alsof ik een shot LSD nam’

Via de zus van zijn moeder kwam hij erachter dat ‘First’, door Van Cleef & Arpels de favoriete parfum van prinses Diana was. Hij nam het flesje mee naar een therapiesessie. “Aan het begin van onze sessie trok ik de dop eraf en rook ik er flink aan. Alsof ik een shot LSD nam”, schrijft Harry. “Ik las ergens dat reuk onze oudste zintuig is en dat paste bij wat ik op dat moment ervaarde, beelden die omhoog kwamen uit wat voelde als het meest oerdeel van mijn brein.”

Lees ook: Dít zijn de grootste onthullingen uit de interviews met prins Harry

Herinneringen door de geur

“Ik herinnerde me een dag op Ludgrove (Harry’s school, red.) en mama die snoepjes in mijn sok verstopte. Snoepgoed van buiten de school was verboden, dus mama negeerde al giechelend de schoolregels, waardoor ik nog meer van haar hield”, vervolgt de prins. “Al die dierbare herinneringen kwamen los door die herkenbare geur.”


Ben je nieuwsgierig geworden naar de favoriete geur van prinses Diana? Dan heb je geluk, want hij is nog steeds te koop. En hij is ook nog redelijk betaalbaar. Bij de Douglas koop je ‘m voor 66 euro.

Bron: Beau Monde
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.