Prins Harry en Meghan doen een stap terug uit het koningshuis

Dít zijn de grootste onthullingen uit de interviews met prins Harry 

Dinsdag komt de autobiografie van prins Harry officieel uit. Maar gelekte publicaties zorgden de afgelopen dagen al voor flink wat ophef. Voorafgaand aan de publicatie van zijn boek Spare heeft Harry twee interviews gegeven die in de nacht van zondag op maandag zijn uitgezonden.

Een interview gaf hij aan het Britse ITV en het andere interview was met het Amerikaanse CBS. In de interviews doet hij een hoop onthullingen die flink wat tongen losmaken. Zo praat hij over zijn stiefmoeder Camilla, de band tussen zijn broer William en Catherine en over zijn drugsgebruik na het overlijden van zijn moeder Diana. 

‘Niet de bedoeling om hen te kwetsen’

In het gesprek met ITV vertelt prins Harry onder andere over de relatie met zijn vader koning Charles en zijn broer William.  “Op dit moment herken ik mijn vader en broer niet, maar zij herkennen mij waarschijnlijk op dit moment ook niet.” Toch geeft hij aan graag zijn vader en broer terug te willen hebben. “Ik hou van mijn broer. Ik hou van mijn familie. Niets van wat ik in dit boek of anderszins heb gedaan, is ooit met de bedoeling geweest om hen te kwetsen. Ik hoop dat ze mijn boek zullen lezen, maar ik denk van niet.”

Lees ook: Prins Harry vertelt in zijn boek: ‘William viel mij fysiek aan’

Meghan tegen Kate

Verder vertelt de Britse prins dat hij had gehoopt dat hij, zijn vrouw Meghan, William en Catherine een nieuwe eenheid zouden vormen. Maar dit verliep helaas anders. “Ik dacht dat we met z’n vieren mij en William dichter bij elkaar zouden brengen, we zouden samen kunnen gaan werken. Voordat het Meghan was, wie het ook zou worden, hoopte ik altijd dat we met z’n vieren zouden kunnen opschieten, maar al snel werd het Meghan tegen Kate.”

‘In bed beland met de duivel’

Ook doet Harry een uitspraak dat sommige leden van het Britse koninklijk huis die banden aanhaalden met de roddelpers “in bed met de duivel zijn beland om hun imago te herstellen”. Dit ‘moeten’ of ‘willen’ doen is volgens Harry ‘een keuze’. Maar op het moment dat het ten koste gaat van hemzelf of andere leden van de Britse koninklijke familie ’trek ik de grens’, aldus de Britse prins. 

‘Gevaarlijke vrouw’

In het interview met CBS praat Harry onder andere over zijn stiefmoeder Camilla Parker Bowles. “Toen mijn moeder haar in een interview met BBC ‘de derde persoon in mijn huwelijk’ noemde, maakte dat van Camilla een gevaarlijke vrouw.” Ook vertelt hij dat hij na de dood van zijn moeder, prinses Diana, veel drugs gebruikte: “Ik gebruikte ayahuasca, psilocybine en paddenstoelen. Ik zou mensen nooit aanraden om dit recreatief te doen, maar voor mij werkte het als een medicijn.”

Bron: LINDA, RTL Boulevard
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.