Dit moet je weten als je vaak droogshampoo gebruikt

Niks ergers is dan je haar stylen om het vervolgens de volgende dag weer te wassen. Gelukkig is daar droogshampoo! Maar let wel goed op hoe je het product gebruikt.

Niks is erger dan je haar stylen om het vervolgens de volgende dag weer te wassen. Gelukkig is daar droogshampoo! Maar let wel goed op hoe je het product gebruikt.

Dit moet je weten over droogshampoo

1. Alleen op droog haar

Dit klinkt misschien logisch, maar droogshampoo werkt alleen op droog haar. Spray het product dus niet op je schoongewassen lokken.

2. Houd afstand

Wanneer je de shampoo gebruikt, houd de fles dan op minimaal twintig centimeter afstand van je hoofdhuid. Anders kan het gaan ophopen in je haar en dat maakt het lastig om het te stylen. Schrik niet als het product wit wordt op je haar. Dit is normaal en kun je met een borstel er zo uitkammen.

Lees ook: De meest duurzame beautyproducten volgens redacteur Tessa

3. Zo opgelost

Heb je teveel droogshampoo aangebracht? Geen probleem! Verdeel een serum over je haar en föhn het droog. Zo ‘verdwijnt’ de droogshampoo weer makkelijk uit je haar. Soms wil een goede kambeurt ook nog wel helpen.

4. Meer volume

Wanneer je droogshampoo goed gebruikt kan het niet alleen helpen tegen vettig haar. Het creëert ook volume en plakt niet zoals haarlak. Een handige truc is om het product niet alleen op de bovenkant van je haar te sprayen. Pak dus vooral veel laagjes mee.

5. Goed uitwassen

Zorg ervoor dat je de droogshampoo na verloop van tijd goed uitwast. Het kan er namelijk voor zorgen dat je haar er dof uit gaat zien en kun je er zelfs roos door krijgen. Op lange termijn kan het ervoor zorgen dat de dikte van je haar en groei door ophoping negatief worden beïnvloed.

Lees ook: De leukste woontips om jouw huis een make-over te geven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *