Sauna.nl

7 redenen om (morgen nog) naar de sauna te gaan

Naar de sauna of een wellnessresort. Eerlijk: we doen het veel te weinig. En dat terwijl het zo goed is voor lichaam en geest. Daarom zeven redenen (en er zijn er vast nog meer) om de agenda snel leeg te maken voor een dagje ontspanning.

In samenwerking met sauna.nl

Rust en ontspanning

Je ‘moet’ zoveel. Elke dag is er wel iets wat moet gebeuren. In de sauna of de spa kun je de hectiek van alle dag even helemaal achter je laten en je onttrekken aan je rolpatronen als moeder, collega of partner. Niemand die op zo’n dag iets van je wil of vraagt. Dat geeft rust en ontspanning. 

Warmtebooster

Juist in deze tijd van het jaar is warmte een weldaad voor je lichaam. Het zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor je huid meer ontspant. En door te zweten, raak je afvalstoffen kwijt. Ook kunnen spieren en gewrichten beter ontspannen en herstellen door de warmte. 

Even offline

Onze telefoon is misschien wel de grootste onrustmaker. Door al die mailtjes en app’jes staan we de hele dag ‘aan’ en zijn we constant informatie aan het verwerken. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. In de sauna ben je verplicht om je smartphone even weg te leggen en geniet je van een stille omgeving, zonder prikkels. 

10

Aandacht voor jezelf

Wanneer heb je nou volledige aandacht voor jezelf? Je lichaam en geest verwennen met fijne behandelingen en massages is het beste cadeau wat je jezelf kunt geven. Ondertussen maakt zo’n dag je er ook weer van bewust hoe belangrijk het is om goed voor je lijf te zorgen. Je hebt er tenslotte maar één.

Lekker schoon

Na een dagje wellness voel je je vaak als herboren en weer helemaal schoon. Zeker voor je huid doet zo’n ontspannen dag in de warmte het goed. Je poriën gaan openstaan, waardoor je vocht, overtollig talg en vuil makkelijk kwijtraakt. Je huid voelt weer zuiver en glad aan. 

Heerlijk slapen

Als je helemaal ontspannen bent, heeft dit ook een positief effect op je nachtrust. Dikke kans dat je daarom na een sauna- of spabezoek heerlijk slaapt. 

Tijd voor ontspanning?

Op sauna.nl vind je fijne aanbiedingen voor een dagje wellness. Je hebt keuze uit de mooiste wellnessresorts. Van Zwaluwhoeve en Elysium tot Veluwse Bron, SpaPuur, SpaWell en nog veel meer fijne spa’s. Ontdek snel jouw saunadeal en ga morgen al heerlijk ontspannen. Nu tijdelijk tot maar liefst 40% korting op jouw sauna-entree.