Ontspanning volgens je sterrenbeeld.

Déze bron van ontspanning heb je nodig volgens je sterrenbeeld

We maken allemaal wel eens een stressvolle periode mee. Of het nou op ons werk is of een privésituatie betreft, een stressperiode is erg vervelend. Hoe kom je in zo’n situatie het beste tot rust? Je hoeft niet lang te zoeken, want de sterren geven je het antwoord. 

Steenbok

Zit je in een stressvolle periode, Steenbok? Dan is jouw trouwe viervoeter er om je te ontstressen. Een wandeling met je hond geeft je zekerheid en maakt je rustig als alles om je heen op zijn grondvesten schudt. De trouwe ziel van je hond heeft veel gemeen met jouw sterrenbeeld en daarom passen jullie zo goed bij elkaar. 

Waterman

Watermannen kunnen mentaal makkelijk kalmeren, maar missen fysiek evenwicht. Jij wil elke minuut van van de dag optimaal benutten en als er niets te doen is ga jij er het liefst op uit. Daarom is yoga voor jou het proberen waard om tot rust te komen. Het zorgt voor de fysieke inspanning die je zoekt en helpt je tegelijkertijd om je hoofd leeg te maken.

Vissen

Vissen zijn dromerig en daarom krijg je vaak te maken met krappe deadlines. Deze deadlines beperken jou in je creativiteit. Het laten afdwalen van je gedachten geeft je juist kracht. De beste manier om dit te doen is door een wandeling te maken in de natuur. Wandel een rondje door het bos of door een park in de buurt en je voelt je weer als herboren. 

Ram

Je bent een echte workaholic en je gunt jezelf bijna geen rust, Ram. Als je tijd voor jezelf neemt is het ook echt belangrijk om alleen aan jezelf te denken. Leg je telefoon weg en laat je niet afleiden door de dagelijkse verplichtingen. Jij kunt er het best op uit gaan naar een spa om te ontspannen. Neem een heerlijke massage en je voelt je weer helemaal fris. 

Stier

Stier heeft één ding gemeen met Steenbok: de liefde voor dieren. Maar voor Stier is een hond veel te druk. Jij kunt het beter vinden met katten, vooral als je je gestresst voelt. Alleen al het aaien van een kat maakt jou weer rustig, ideaal!

Tweelingen

Jij bent alles behalve introvert, Tweelingen. Je houdt ervan om tijd door te brengen met je dierbaren en haalt daar energie uit. Zijn jouw dagen enorm stressvol? Ga dan op pad met je beste vriendin, vertel haar wat je voelt en maak samen veel plezier. 

Kreeft

Kreeft is een bijzonder geval in deze lijst. Jij hebt namelijk helemaal geen bron van ontspanning nodig, omdat je jouw innerlijke rust altijd beschermt. Als het jou te veel wordt, trek je de stekker er ruim van tevoren uit, zodat het nooit te laat is. Een fijne eigenschap, Kreeft!

Leeuw

Jij deelt niet graag je gevoel, Leeuw. Hoewel je ervan houdt om in de schijnwerpers te staan, zal je jouw emoties niet snel met anderen delen. Voel je druk van buitenaf? Pak er eens een pen en papier bij en schrijf je gevoelens op. Het zal enorm opluchten!

Maagd

Ook Maagd moet zichzelf af en toe terugtrekken. Gun jezelf die rust dan ook echt, wanneer alles je teveel wordt. Het gevaar van een burn-out ligt namelijk op de loer. Leg je telefoon weg, trek jezelf terug in huis en zet slaap op de eerste plek. Je zult je snel weer beter voelen, Maagd. 

Weegschaal

Voor jou is een evenwichtige levensstijl belangrijk, Weegschaal. Een periode van stress kan jou al behoorlijk uit balans brengen. Een klassieke ontspanningsmethode, zoals meditatie past daarom het beste bij jou.

Schorpioen

Schorpioenen herkennen stress helaas pas echt als ze al lang over hun eigen grenzen zijn gegaan. Voor jou helpt het dus niet om alleen een middagje te ontspannen, integendeel: jij hebt ruimte nodig. Ga op vakantie of maak een kleine reis in eigen land. Dit zal ervoor zorgen dat je je gedachten opzij kunt zetten en je je balans terugvindt. 

Boogschutter

Zelfs stress houdt jouw creativiteit niet tegen, Boogschutter. Sterker nog: het helpt je om je creativiteit te versterken en er kracht uit te putten. Of je nou muziek maakt, fotografeert, een video maakt of sieraden ontwerpt. Jij hebt kunst nodig om te kunnen ontspannen. Bron: Freundin Foto: Getty Images Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.