acne

Last van acne? Dít supplement zou je wel eens kunnen helpen

Acne is een vervelende huidaandoening waar je ook als volwassene nog last van kunt hebben. Dít supplement zou wel eens kunnen helpen.

Acne

Acne is een huidaandoening waar veel mensen, zowel jong als oud, last van kunnen hebben. Acne zijn ontstekingen van talgkliertjes in de huid. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je last krijgt van acne. Denk aan hormonale schommelingen, stress, een vitaminetekort en een slechte hygiëne. Wat de oorzaak ook is, veel mensen willen er in ieder geval zo snel mogelijk vanaf. Belangrijk om te onthouden is dat voeding een grote invloed heeft op de conditie van je huid. Verkeerde voeding kan een negatieve invloed hebben op je huid, terwijl de juiste voeding acne kan verminderen. Uit onderzoek blijkt dat bij mensen die veel last hebben van acne, de ontstekingswaarden erg hoog zijn.

Lees ook: Waarom je in de zomer meer last kunt hebben van acne

Ontstekingen

Als je last hebt van acne, is het belangrijk om de ontstekingswaarden in je lichaam te verminderen. Dit kun je doen door omega 3 aan je dieet toe te voegen. Omega 3 staat er namelijk om bekend ontstekingen te verminderen, maar heeft tegelijkertijd ook een positieve invloed op je hersenfunctie en je gemoedstoestand. Psychische klachten zoals angsten en depressies worden zo verminderd. Omega 3 vind je terug in vis. Probeer daarom twee tot drie keer in de week vette vis, zoals zalm, makreel en garnalen, te eten. Vis is vaak erg duur en om er toch zeker van te zijn dat je voldoende omega 3 binnenkrijgt, kan een omega 3 supplement ook een goede optie zijn. Uit onderzoek blijkt dat bij mensen met acne, een omega 3 supplement zorgt voor beduidend minder ontstekingen.

Lees ook: Acne op je lichaam? Dít is de oorzaak en zo voorkom je het

Foto: GettyImages
Bron: Thelist.com