vliegreis

Een vliegreis gepland? Dít is waarom je beter niet het toiletpapier gebruikt

Heb jij een vliegvakantie op de planning staan deze zomer? Lees dan even mee. Dít is waarom je het toiletpapier beter niet kunt gebruiken.

Vliegreis

Op TikTok worden vaak veel handige tips en adviezen gedeeld. Zo deelde een stewardess van een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij een belangrijke tip voor mensen die wel eens met het vliegtuig op reis of op vakantie gaan. Volgens haar kun je tijdens korte vluchten een plaspauze beter overslaan. Haar advies is namelijk om, tijdens je toiletbezoek, beter niet gebruik te maken van het toiletpapier. In haar TikTok video legt de stewardess uit dat het toiletpapier in vliegtuigen vaak ontzettend vies is. Hier heeft ze ook een verklaring voor.

Lees ook: Dít zijn de 6 eigenschappen van een goede reisgenoot

Turbulentie

Volgens de stewardess hebben mannen tijdens turbulentie minder controle over de richting van hun urine. Hierdoor bestaat de kans dat de urine op het toiletpapier belandt. Het is dan niet heel hygiënisch om dit toiletpapier vervolgens te gebruiken als jij net naar de wc bent geweest. Gelukkig geeft de stewardess ook een handige tip. Moet je nu echt naar de wc, gebruik dan de tissues voor je handen in plaats van het toiletpapier. Deze tissues hangen namelijk iets hoger, waardoor de kans kleiner is dat hier urine belandt. Zo, dan weet je dat ook weer voor je volgende vliegvakantie.

Lees ook: Wil je alleen op reis? Lees dan eerst déze vijf handige tips

Foto: GettyImages
Bron: Newsmonkey.be