lenzen

Dit zijn de vijf meest gemaakte fouten door lenzendragers

Het dragen van lenzen lijkt simpel, maar wist je dat er aardig wat verzorging bij komt kijken? Dit zijn de meest voorkomende fouten.

1. Te lang inhouden

Zorg er altijd voor dat je je lenzen op tijd weer uitdoet. Doe je dit niet en laat je ze te lang zitten, dan loop je het risico op droge en geïrriteerde ogen. Op de langere termijn kan het zelfs tot serieuze schade leiden, waardoor je helemaal geen lenzen meer kunt dragen.

2. Handen niet goed schoonmaken

Zorg er altijd voor dat je je handen eerst grondig wast voor je je lenzen aanraakt en indoet. Dit klinkt misschien logisch, maar schiet er bij veel mensen toch bij in.

3. Douchen met lenzen

Het lijkt misschien onschuldig om even snel te douchen met je lenzen nog in, maar wist je dat dit tot serieuze schade kan leiden? Door het water kunnen er schimmels en bacteriën groeien die zorgen voor een oogontsteking. Ook kan kraanwater je lenzen beschadigen.

4. Slapen met lenzen in

Wanneer je met lenzen in slaapt, krijgen je ogen geen toegang tot zuurstof. Hiermee loop je een groter risico op irritaties of zelfs een infectie. Al een klein dutje kan dit effect hebben. Doe je lenzen dus altijd uit voor je gaat slapen.

5. Lenzen spoelen met kraanwater

Water is geen goede vervanging voor lenzenvloeistof. Het kalk en de bacteriën kunnen je lenzen namelijk beschadigen, waardoor ze juist vies worden. Ook je ogen worden er niet vrolijk van.

Bron: tipsenweetjes
Foto: Getty Images

Lees ook: dít zijn de meest gemaakte fouten bij het wassen

Lees Vriendin digitaal

Voor €6,50 per maand

Ja, dit wil ik!

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.