föhnen

Raar maar waar: waarom je je voeten zou moeten föhnen

Het föhnen van je haar doe je misschien een aantal keer per week, maar wist je dat je je voeten ook mee kunt nemen? En wel hierom.

Voetschimmel en kalknagels

Weleens last van voetschimmel of vervelende kalknagels? Misschien dat je je hier een beetje voor schaamt, maar dit is nergens voor nodig.

Voetschimmel, ook wel zwemmerseczeem genoemd, groeit vooral in de warme en vochtige huid tussen de tenen. Er ontstaan dan grijs-witte huidschilfertjes en kloofjes. Meestal beschermt onze huid ons tegen schimmels, maar door bepaalde omstandigheden zoals warmte en vocht, kunnen schimmels toch gemakkelijk de huid binnendringen.

Kalknagels, ofwel schimmelnagels, zijn een schimmelinfectie van de nagel. Wanneer de schimmel de kans krijgt om je huid of nagel binnen te dringen, kan er een kalknagel ontstaan. Over het algemeen zijn kalknagels niet gevaarlijk, maar het ziet er gewoon niet zo fris en mooi uit. Vooral tijdens de zomerperiode kan zo’n kalknagel jouw mooi verzorgde voetjes nogal ontsieren.

Lees ook: https://www.vriendin.nl/gezond-en-mooi/zweetvoeten-zo-kom-je-er-vanaf/

Oplossing: föhnen

Gelukkig kan je voetschimmels heel makkelijk voorkomen door na het douchen je voeten goed te drogen. Met een handdoek lukt dit niet altijd, maar met een föhn is dit zo gedaan. Niet alleen neemt het weinig tijd in beslag, het zorgt er ook voor dat vervelende schimmels geen schijn van kans hebben. Win-win.

Lees ook: https://www.vriendin.nl/gezond-en-mooi/waarom-je-beter-niet-de-hele-dag-met-blote-voeten-in-huis-kunt-lopen/

Bron: www.gezondheidsnet.nl

Foto: GettyImages