Placeholder

Recept voor bladerdeeg-slices met ricotta, zoete aardappel & salie

Deze bladerdeeg-slices zijn heerlijk als snack, lunch of bijgerecht.

Deze bladerdeeg-slices zijn heerlijk als snack, lunch of bijgerecht.

Voor 8 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 25 minuten 

Ingrediënten voor bladerdeeg-slices

• 300 g zoete aardappel, geschild en grof geraspt
• 1 bosje salie, fijngesneden + hele blaadjes voor garneren
• 250 g ricotta
• 3 el rozijnen
• 1 teen knoflook, fijngehakt
• 50 g Parmezaanse kaas + extra voor topping
• 8 plakjes bladerdeeg, diepvries

Ook lekker: Recept voor mini-broodquiches met spek en bieslook

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de zoete aardappel in een kom met olijfolie, 2/3 van de salie, zout en peper.
  2. Meng in een andere kom de ricotta, rozijnen, knoflook en Parmezaanse kaas. Breng de ricotta extra op smaak met zout en peper. • Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het ricotta mengsel over de bladerdeegplakken. Laat ca. 1 centimeter van de rand vrij.
  3. Verdeel vervolgens de zoete aardappel over de ricotta en bak het geheel in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  4. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een koekenpan en voeg een handje salie blaadjes toe.
  5. Bak de salie krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  6. Maak de bladerdeegslices voor serveren af met de krokante salie en eventueel wat extra Parmezaanse kaas. Lekker met een simpele groene salade!

Ook lekker: Recept voor knapperige plaattaart met courgette en ricotta

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Victor de Launay.