Recept voor pasta met garnalen en gebakken bloemkool

Bloemkool is veel meer dan een winterkostje: ook in zomerse gerechten zijn de witte roosjes verrukkelijk. Probeer eens deze pasta met gebakken bloemkool en garnalen.

Bloemkool is veel meer dan een winterkostje: ook in zomerse gerechten zijn de witte roosjes verrukkelijk. Probeer eens deze pasta met garnalen en gebakken bloemkool.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

• 60 ml olijfolie
• 600 g bloemkool, bladeren verwijderd en in kleine roosjes
• 1 tl chiliflakes
• 4 tenen knoflook, schoon en in dunne plakjes
• 350 g orecchiette
• 180 ml kippenbouillon of kookvocht van de pasta
• 600 g rauwe garnalen, gepeld
• 1 bosje peterselie, fijngesneden
• handje olijven, fijngesneden

Ook lekker: pasta met doperwten, rozemarijn en bacon

Aan de slag

1. Verwarm de olijfolie in een ruime koekenpan en voeg de bloemkoolroosjes toe. Bak de bloemkool in ca. 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 minuten de knoflook en chili toe.
2. Kook de orecchiette volgens de aanwijzing op de verpakking ‘al dente’ in gezouten water.
3. Voeg de garnalen toe en bak ze één minuutje mee. Doe de kippenbouillon, 2/3 van de peterselie en olijven in de pan. Dek de pan af en laat het 2 minuten doorkoken.
4. Doe de afgegoten pasta in de pan en verwarm al roerende nog een minuutje door tot alles goed is gemengd. Voeg voor serveren de resterende peterselie toe.

Tip: lekker met krokante broodkruim! Verkruimel 200 g oud brood en bak met 60 ml olijfolie goudbruin in een pan. Breng op smaak met zout en verdeel vlak voor serveren over de pasta!

Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Victor de Launay.

Probeer ook eens mac ’n cheese met bloemkool en ham