Recept voor pasta met doperwten, rozemarijn & bacon

Recept voor pasta met doperwten, rozemarijn & bacon

Deze pasta is niet alleen fijn voor je portemonnee (totaal: € 4,67), maar staat ook binnen een kwartier op tafel. Wat wil je nog meer?

Deze pasta is niet alleen fijn voor je portemonnee (totaal: € 4,67), maar staat ook binnen een kwartier op tafel. Wat wil je nog meer?

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

• 8 plakken gerookt spek, in reepjes
• 3 takjes rozemarijn, blaadjes gerist 
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 320 g orecchiette of andere kleine pasta
• 200 g doperwten
• 80-100 g grana padano, geraspt
• klontje roomboter 

Aan de slag

1. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in de pan en voeg het spek en de rozemarijn toe. Bak enkele minuten tot het spek begint te kleuren. Voeg de knoflook toe en bak kort mee; zorg dat deze niet bruin kleurt.
2. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking in ruim, gezouten water. Voeg de laatste 30 seconden de doperwten toe. Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht.
3. Voeg de pasta en doperwten toe aan de pan met spek. Voeg een scheut van het kookvocht toe en verwarm het geheel al roerende tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
4. Zet het vuur uit en voeg de geraspte grana padano en een klontje roomboter toe. Roer tot alles goed gemengd is en serveer de pasta direct. 

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Victor de Launay.