voedselverspilling voorkomen

Zo voorkom je voedselverspilling als je op vakantie gaat

Zonde als je de inhoud van je koelkast weg moet gooien omdat je op vakantie gaat. Met deze tips eet je de koelkast leeg.

Zonde als je de inhoud van je koelkast weg moet gooien omdat je op vakantie gaat. Met deze tips eet je de koelkast leeg.

1. Maak een weekmenu

Kijk uiterlijk een week voor je op vakantie gaat – maar liever twee weken van tevoren – in je keukenkastjes en koelkast. Welke ingrediënten moeten nog op? Aan de hand van die ingrediënten kun je op zoek gaan naar recepten. Gerechten die ideaal zijn voor restjes: wraps, frittata of hartige muffins. En wijk dus gerust af van de lijst met ingrediënten om al je restjes erin kwijt te kunnen.

2. Vries ingrediënten in

Sommige ingrediënten zijn heel geschikt om in te vriezen. Andere ingrediënten kun je eerst verwerken in een saus. Maak een grote portie, zodat je de saus in bakjes in kunt vriezen.

3. Kijk wat je mee kunt nemen op vakantie

Ingrediënten die niet koel hoeven te blijven, kun je meenemen voor onderweg, zeker als je met de auto gaat.

Bijna op vakantie? Slim je koffer inpakken doe je zo: handige tips van experts (+ inpaklijst)

4. Geef eten weg

Zonde als die laatste restjes weg moeten. Gooi ze niet zomaar in de container, misschien kun je de buren er blij mee maken.

Beeld: Unsplash