Maak je huis winterklaar

Maak je huis winterklaar

Het voelt misschien al als winter, maar die moet nog komen! Maak je huis dus alvast winterklaar van binnen en buiten, zodat je straks voorbereid bent op de allerergste kou.

Het voelt misschien al als winter, maar die moet nog komen! Maak je huis dus alvast winterklaar van binnen en buiten, zodat je straks voorbereid bent op de allerergste kou.

Controleer de verwarming. Niets is zo vervelend als een verwarming die er midden in de winter ineens mee ophoudt. Kijk of er beschadigingen zijn, ontlucht je radiatoren en vergeet de cv-ketel niet. Laat je cv-ketel eventueel controleren door een specialist. Of kijk je partner even lief aan.

Voor dit klusje kun je ook maar beter je partner even lief aankijken: zorg dat de dakgoot bladvrij is om het water goed af te kunnen voeren. Dit kun je het beste aan het einde van de herfst doen. Controleer bij het schoonmaken gelijk op lekkages of scheurtjes.

De tips hierboven zijn eigenlijk vooral mannenklusjes. Het leukste gedeelte is natuurlijk de binnenkant van je huis. Pak de woonkamer eens goed aan. Zomerse bloemen eruit en mooie takken van bijvoorbeeld een eikenboom erin. Felgekleurde kussentjes kun je vervangen door warmere tinten, of leg een wollen (schapen)kleedje op de bank. Heb je een openhaard? Haal dan wat blokken hout en geniet ’s avonds van je openhaard. Je kunt ook leuke kaarsjes in huis halen en ze mooi uitstallen op bijvoorbeeld een schaal of dienblad. Steek ze aan als het donker is en geniet van de mooie, winterse sfeer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe maak jij je huis winterklaar?

 • janine.vdbeek
  janine.vdbeek -
  kaarsen en sfeerlichtjes
  Beantwoorden
 • Moemsy
  Moemsy -
  ...veel kaarsen, waxinelichtjes en sfeerverlichting aan te steken. Lekker warme kussens op de bank, plaidje erover en laat het maar sneeuwen hoor. We komen zo de winter wel door :D
  Beantwoorden
 • Gaabjeiseenaapje
  Gaabjeiseenaapje -
  Door:Niet afhankelijk op te stellen en alles zelf te doen.Triest dat alles een mannenklus word gevonden.
  Beantwoorden
 • fb_100006577474809_hanny.richtervanbuiten.7
  fb_100006577474809_hanny.richtervanbuiten.7 -
  De schoorsteen is weer goed schoon zodat onze houtkachel weer heerlijk kan branden. En verder maak ik het gezellig met lampjes en kaarsjes. En warme sokken natuurlijk en chocola-poeder voor als we na een wandeling weer warm moeten worden met wat rum?(k)(k)
  Beantwoorden
 • afravriendin
  afravriendin -
  gezellig in de kamer te zitten, kachel aan en dan een mooie film kijken. Met elkaar. Uitrusten van een hele drukke tijd van onze boerderij.
  Beantwoorden