Hoe voorkom je dat je meteen gaat zweten na het douchen?

Hoe voorkom je dat je meteen gaat zweten na het douchen?

Heel fijn dat het eindelijk zomer is, maar op hete dagen is zelfs douchen niet altijd een pretje. Wat te doen als je direct gaat zweten door de warmte als je onder de kraan vandaan stapt?

Zweten na douchen voorkomen

Op een warme zomerdag sta je misschien wel ’s ochtends én ’s avonds onder de douche om zweet af te spoelen en even af te koelen. Maar ja, als je daarna een spontane zweetaanval krijgt door de hoge temperaturen buiten, heeft die douchebeurt weinig zin. Het zweten ontstaat onder andere door het warme water dat op je lichaam en haar achterblijft en na het douchen je lichaam verder opwarmt. In combinatie met de verhoogde luchtvochtigheid in de badkamer kun je de klok erop gelijk zetten dat je weer gaan transpireren.

Om het zweten na het douchen te voorkomen, kun je het volgende doen.

Wacht een half uur voordat je gaat douchen

Kom je net terug van het sporten of vallen de mussen buiten van het dak? Koel dan eerst een halfuurtje af. Eventueel in de buurt van een ventilator of airco. Op die manier kun je je lichaam tot een normale temperatuur laten zakken, waardoor je minder snel zweet (na het douchen).

Lees ook: Hittegolf of niet: dít is waarom je altijd onder een laken wil slapen

Temperatuur van het water verlagen

Tijdens de douchebeurt kun je langzaam de temperatuur van het water verlagen om je lichaam op een rustige manier af te laten koelen. Je lichaam heeft ongeveer tien seconden nodig om aan de nieuwe temperatuur te wennen, dus iedere tien seconden kun je de knop een tikkie terug draaien. Als je je haren hebt gewassen, helpt het ook om even met koud(er) water na te spoelen om je hoofd af te koelen.

Ventileer de badkamer

Om de hitte zo snel mogelijk uit de badkamer te krijgen kun je het raam en/of de badkamerdeur openzetten tijdens en na het douchen. Als dit niet goed lukt, kun je proberen om zo snel mogelijk de badkamer uit te gaan. Ook een koud washandje tegen je gezicht en hoofdhuid helpt om je temperatuur weer een beetje onder controle te krijgen en het zweten te verminderen.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Popsugar
Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.