telefoon opladen

Zóveel kost het om je oplader in het stopcontact te laten zitten

Grote kans dat je telefoon vaak aan de oplader ligt, óók als ‘ie al helemaal is opgeladen. Maar wist je dat je dit beter niet meer kunt doen?

Het kost namelijk een hoop geld.

Prijzig

De oplader van je opgeladen telefoon in het stopcontact laten is niet alleen nutteloos, maar ook duur. De adapter verbruikt op deze manier ongeveer twee watt per uur. Als we dit op jaarbasis bekijken, komt dit neer op zo’n 17,52 kilowattuur. Volgens de website overstappen.nl kost een kilowattuur in september je ongeveer 0,89 cent. Laat je je oplader onafgebroken in het stopcontact zitten, dan kost dit je dus
15,60 euro per jaar.

Misschien dat je 15,60 euro per jaar vindt meevallen, maar wanneer je meerdere opladers in het stopcontact laat zitten, loopt dit bedrag al snel op tot tientallen euro’s.

Geld besparen

Wil je geld op je energiekosten besparen, dan is het altijd verstandig om te kijken welke opladers of andere apparaten nutteloos in het stopcontact zitten. Kijk bijvoorbeeld ook naar lampjes of andere toestellen die veel warmte afgeven.

Tip van de redactie

Het hulp- en werkboek Crisis. Wat te doen? sleept je door de crisis door visie, nieuwe inzichten, praktische oefeningen en humor. Met gouden tips voor wat je moet doen om je geldzaken op orde te krijgen en te houden. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Crisis Wat Te Doen
Bekijk bij bol.com

Bron: Hart van Nederland
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.