Canva1 2022 01 13t102713.966

Zó vaak zou je de hondenmand eigenlijk moeten schoonmaken

Grote kans dat je hond veel tijd doorbrengt in zijn geliefde mand. Toch wordt dit item vaak vergeten te wassen.

Je kunt je vast wel voorstellen dat dit eigenlijk niet zo verstandig is.

Bron van bacteriën

Vooral wanneer je huisdier het liefst helemaal niet uit zijn mand komt, kan deze een broedplaats worden van bacteriën. Je kunt dit merken door de nare geur die er na een tijdje van af komt. Staat je hond vervolgens op, dan neemt hij alle bacteriën mee en verspreidt deze door je huis. Precies wat je niet wilt.

Hoe vaak wassen?

Gelukkig is er een makkelijke manier om dit te voorkomen. Was de mand of het kussen van je hond één keer per week. Volgens dierendokter Kathy Backus kun je het zien als je eigen beddengoed. Deze was je – als het goed is – immers ook gemiddeld één keer per week, vertelt ze aan PetMD.

Verliest je dier veel haar of heeft hij last van allergieën? Dan is het goed om de mand zelfs twee keer per week te wassen.

Lees ook: zó vaak zou je je sjaal eigenlijk moeten wassen

Wassen

Voor het wassen kun je het beste kiezen voor een programma op 60 graden. Hiermee doodt je alle bacteriën en mogelijke infecties. Ook is het goed om geen sterk ruikend wasmiddel te gebruiken. Dit kan ervoor zorgen dat je hond z’n eigen plekje niet meer herkent. Let er goed op of de mand een afneembare hoes heeft of verschillende vullingen.

Klaar? Stop de mand dan niet in de droger, maar laat ‘m aan de lucht drogen.

Bron: tipsenweetjes.nl
Foto: Getty Images