lounge tuin

Zó kun jij met verlichting van je tuin een paradijs maken

In ons land is de zomer aangebroken, maar het zonnetje wil nog niet echt doorbreken helaas. Natuurlijk betekent dit niet dat jij helemaal geen tijd in je tuin hoeft door te brengen.

Zelfs na zonsondergang kun je nog prima van je tuin genieten, al is het dan natuurlijk wel van belang dat je zorgt voor goede verlichting. Dat kan met behulp van de onderstaande tips!

Gebruik energiezuinige zonneverlichting

Door de recente ontwikkelingen in LED worden veel tuinen aangedreven door zonneverlichting. Dit zijn dus eigenlijk LED lampen die werken door het zonlicht. Dit betekent in feite dat ze weinig stroom nodig hebben om te werken, in vergelijking met traditionele lampen. Er is een breed scala aan lampen op zonne-energie beschikbaar om te kopen, van eenvoudig te installeren lampen die je zo in de grond kunt zetten tot krachtige schijnwerpers, die in staat zijn om je tuin echt te complimenteren en al je beste tuinkenmerken te laten zien.

Focus op waterpartijen

Lampen
op zonne-energie bij je buitenvijver zal deze waterpartij echt helpen opvallen. Je zult in staat zijn om de rimpelingen van het water mooi te onderscheiden, terwijl het oog ook direct naar dit prachtige element van je tuin getrokken wordt. Er zijn duidelijke gevaren met elektrische apparatuur en water, daarom is het van belang om goed te kijken naar de IP classificatie van de lampen die jij op het oog hebt. Overigens kun je ook nog kiezen voor verlichting die je in het water kunt plaatsen.

Verdeel in zones

Verdeel je tuin in zones en voeg verschillende verlichtings- of kleurtemperaturen toe aan elke zone. Looppaden kunnen worden verlicht door lampen met een spike of zachte lantaarns. Als je bomen of een muur in je achtertuin hebt, laat ze dan shinen met schijnwerpers. Je kunt ook verlichting krijgen voor de meer donkere delen van je tuin. Buitenverlichting met sensor
kan hier bijvoorbeeld echt een uitkomst zijn. Dit zijn namelijk lampen die alleen aan gaan als de sensor ziet dat er beweging is, waardoor je energie kunt besparen. Ook is dit goed voor de veiligheid.

Partnerbijdrage: directlampen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen