Thuis

Wordt deze app dé hit van het jaar?

Bijna iedereen heeft wel eens een potje Wie is het? gespeeld tijdens een gezellige spelletjesavond met vrienden of familie. Anno 2016 zou je verwachten dat er wel een digitale versie van het beroemde spel zou zijn, maar niets bleek minder waar.

Om deze reden besloten Nederlanders Joost Lubach, Ype Driessen en Juul Spee dan ook dat het tijd werd voor een app. Zo ontstond Mutuals: een op het bordspel gebaseerde app, die nu al dé hit van 2016 wordt genoemd.

Het idee
Het idee ontstond in oktober vorig jaar, vertelt één van de bedenkers Joost. “Ype maakt fotostrips en had een strip gemaakt waarin we Wie is het? speelden, maar dan met bekenden. Toen dachten we: zou het niet leuk zijn als dat ook in het echt kon?”. Zo gezegd, zo gedaan: binnen drie weken was de app klaar.

Om Mutuals te spelen moet je inloggen met je Facebookaccount. Vervolgens zie je wie van je vrienden de app ook hebben en kun je iemand uitnodigen om te spelen. Door vragen te spellen waar ja of nee op geantwoord kan worden, kun jij raden wie de ander heeft en hij/zij wie jij hebt.

Voorlopig is het spel alleen nog beschikbaar voor mensen met een iPhone of een device met iOS, want voor Android of Windows is de app nog niet beschikbaar. Als het aan de makers ligt, komt daar snel verandering in: “We hopen snel iemand in te kunnen huren die voor Android kan ontwerpen”, aldus Joost.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram