Monopoly Voor Slechte Verliezers

Winst gegarandeerd: met déze 5 tips versla jij iedereen bij Monopoly

Spelen jij en je vrienden regelmatig een potje Monopoly? Met deze tips is winnen voortaan een eitje.

De Britse Natalie Fitzsimons is kampioen Monopoly en deelt haar beste tips om het spel te winnen.

1. Laat dure straten links liggen

Hoewel je zou denken dat het heel goed is om dure straten als de Kalverstraat te kopen, kun je dit beter niet doen. Komen er mensen op de straat, dan levert dit veel geld op. Het punt is alleen dat de kans dat iemand hier ook daadwerkelijk op terecht komt, slechts klein is.

2. Ga voor Utrecht of Groningen (de oranje of rode gebieden)

Met Utrecht of Groningen verdien je dan wel minder dan Amsterdam of Rotterdam, toch zijn dit veel betere straten om te bezitten. De reden is dat de kans groot is dat mensen op deze vakjes terechtkomen. Ook komen spelers regelmatig in de gevangenis, waarna ze opnieuw langs deze straten moeten.

3. Koop zo snel mogelijk veel straten

Is het spel begonnen, koop dan zo veel mogelijk straten en huizen. Sluit desnoods hypotheken af. Je kunt ze later toch weer opheffen als het je minder goed afgaat.

4. Blijf in de gevangenis

Zit je in de gevangenis? Blijf er dan gewoon nog even en koop jezelf niet meteen eruit. Ook indien je een kaart hebt om er gratis uit te komen, is het slim om er nog even te blijven zitten. Op deze manier hoef jij niks uit te geven, terwijl anderen op jouw straten terecht kunnen komen.

5. Koop zo veel mogelijk huizen in plaats van hotels

Wanneer je je straten vol zet met huisjes, kun je ervoor zorgen dat de andere spelers niet genoeg geld meer hebben om zelf woningen te kunnen kopen. Doe dit ook – of misschien wel juíst – in het geval je minder dure straten in je bezit hebt.

Bron: Flair.be
Foto: Getty Images

Lees ook: kom je de tijd mee door: 7 puzzels met meer dan 1000 stukjes