Werk je thuis? Dít is volgens experts het beste tijdstip om te douchen

Hoewel thuiswerken niet altijd ideaal is, brengt het ook voordelen met zich mee. Zelf bepalen wanneer je kunt douchen, bijvoorbeeld.

Mits er uiteraard geen vergadering gepland staat.

Beste tijdstip

Als we experts mogen geloven, is het beste tijdstip om te gaan douchen namelijk niet ’s ochtends of ’s avonds, maar ’s middags. Jezelf wassen tussen het werken door zou helpen je concentratie te verbeteren en je ‘innerlijke genie’ naar boven weten te halen.

Ideeën

“Het is een van de zeldzame momenten dat we niet met beeldschermen bezig zijn” aldus Ron Friedman, PhD, bedenker va Ignite80 en schrijver van The Best Place to Work. “We hebben daardoor extra ruimte om over ideeën na te denken.”

Dus: in plaats van achter je scherm te blijven staren in de hoop dat er oplossingen en ideeën in je op komen, kun je beter even een douche nemen, aldus de expert. “Zie het als een staande vergadering met jezelf, een moment waarop je brein echt even kan dwalen.” Niets vraagt aandacht van je wanneer je onder de douche staat, waardoor je met een heldere geest kunt nadenken.

Het beste tijdstip om te douchen is dan ook midden op de dag, precies op het moment wanneer je je minder scherp begint te voelen. Nog een mooie bijkomst: dit geeft je ’s ochtends meer tijd als je normaal gesproken rond die tijd douchte.

Bron: Well and good
Foto: Getty Images

Lees ook: 9 dingen die je herkent als je (verplicht) thuiswerkt

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.
Ook een mooi verhaal?
Heb jij een mooi, ontroerend of bijzonder verhaal dat je graag zou willen delen? Of lijkt het je heel leuk om een gast-column te schrijven? Dat kan! Mail je verhaal (300-800 woorden) naar webredactie@vriendin.nl en wie weet delen wij de tekst op Vriendin.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen