Thuis

Waarom je kunt genieten van het EK zelfs als Nederland niet mee doet

Vandaag gaat het EK van start. Alleen toch een beetje raar dat Nederland niet aan dit feest meedoet, toch!? Maar toch vinden wij dat je mag genieten van het EK, ook al heb je helaas geen Oranje shirtje aan, en wel hierom:

 

 

 

 

Je hoeft niet te zoeken naar een Oranje outfit
Elke keer is het weer hetzelfde liedje. Het EK of WK staat voor de deur en de gehele Oranje outfit moet wéér uit de kast worden gehaald. Maar waar laat je toch elke keer dat oranje shirt, hoed en toeter? De zolder en alle kasten in je huis overhoop halen, hoeft dit jaar niet. Je kunt op je gemak in je normale kleren genieten van het EK, ook weleens lekker, toch!?

Geen rotzooi op straat
De Oranje-gekte neemt vaak het hele land over. Leuk,  je geniet er zelf ook van en kunt je ook niet inhouden om je huis te versieren. Maar aan de andere kant is het ook best fijn wanneer straten en pleinen niet dagenlang vuilnisbelten zijn en je je straat in kunt rijden zonder overal oranje te zien.

We stellen ons open voor andere landen
Wat in deze tijd ook niet verkeerd is. Heb je bijvoorbeeld een vakantie huisje in Frankrijk, waar je elk jaar met heel veel plezier komt, dan is het niet raar als je dit jaar de Franse aanmoedigt. Of kies jij voor het land het meest dichtbij Nederland en trek je een rood shirt uit de kast en ben je dit jaar fanatiek fan van België?

Een wedstrijdje overslaan is geen probleem
Wanneer het Nederlands elftal speelt, moet je wel een hele goede reden hebben om niet te kijken. Of je vindt het uberhaupt niet leuk, dan wordt er sowieso niet gekeken. Maar wanneer je toch wel graag een wedstrijdje kijkt, gaat men er ook vanuit dat er wordt gekeken op welke dag of moment dit ook is. Naast het feit dat het gezellig is en je je echt verbonden voelt met het Nederlandse volk. Maar soms heb je eigenlijk even helemaal geen zin. En nu kun je dit uitspreken, ik weet niet of ik ga kijken, dat zie ik later wel.

Je kunt genieten van andere leuke sporten
Er zijn genoeg leuke sporten op de buis tijdens het EK. Je hoeft niet elke keer te kijken naar schwalbe makende sporters die meer toneel spelen dan voetballen. Ook weleens lekker, toch!? Daarnaast beginnen de Olympische spelen alweer in augustus, waar wij veel Nederlanders kunnen aanmoedigen!

Geniet van een 'rustig' EK, over twee jaar zijn we er in Rusland absoluut weer bij!

 

 

 

Reageer op dit artikel

Instagram