lenzen

Waarom je jouw bril zou inwisselen voor lenzen

Het blijft een moeilijke keuze als je last hebt van verslechterd zicht: ga ik een bril of lenzen dragen? Als je hebt gekozen voor een bril zul je er vast goede redenen voor hebben.

Misschien wel omdat een bril makkelijk is qua onderhoud of omdat je het simpelweg ziet als een stijlvol item. Toch is het dragen van contactlenzen het overwegen waard, tegenwoordig kun je dan ook eenvoudig online lenzen bestellen.
Wil je weten waarom je jouw bril echt zou moeten vervangen door lenzen? Lees dan snel verder!

Je ervaart meer bewegingsvrijheid

Een bril zit al snel in de weg, zeker als jij graag sportief bezig bent! Of je nu gaat volleyballen, golfen of tennissen, lenzen geven je al snel meer bewegingsvrijheid. Je hebt met contactlenzen namelijk een groter gezichtsveld én je kunt je vrijer bewegen dan met een bril. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken dat je jouw bril verliest of dat die onverwachts kapot valt. Makkelijke keuze dus!

Je kunt iedere zonnebril op

Zit je op het terras en kom je erachter dat je je zonnebril bent vergeten? Geen zorgen, als je lenzen draagt kun je gemakkelijk een zonnebril van je vriendin lenen. Omdat de contactlenzen je zicht al corrigeren op het oogoppervlak, hoef je geen zonnebril op sterkte te dragen. Bovendien ben je door deze aankoop voordeliger uit, een ‘normale’ zonnebril is namelijk een stuk goedkoper!

Je hoeft je outfit niet aan te passen aan de stijl van je bril

Bij deze reden snijdt het mes aan twee kanten. Een bril kan natuurlijk gebruikt worden als modeaccessoire, maar soms is het wel fijn om een onzichtbare zichtoplossing te hebben. Zo kun je de rest van je look perfectioneren zonder dat je rekening hoeft te houden met de stijl van je bril. Ben je toch toe aan iets opvallends? Dan zijn kleurlenzen perfect voor jou. Met deze lenzen kun je ervaren hoe het is om een andere oogkleur te hebben, leuk voor de afwisseling!