woonkamer

Waarom je je raamdecoratie liever niet dicht hebt als je op vakantie gaat

De zomervakantie staat bijna voor de deur! En na een jaar als 2020 willen we maar wat graag genieten van die welverdiende vakantie. Alleen je huis met een gerust gevoel achterlaten is voor veel mensen nu een dingetje.

We houden de boel dan graag potdicht. Want zo kan niemand naar binnen kijken en zien welke waardevolle spullen jij in je woonkamer, eethoek of hal hebt staan. Toch raadt raamdecoratie specialist MijnHoutenJaloezieën je aan het anders te doen.

Wek de illusie dat je thuis bent

Als je naar binnen gluurt bij je buren of bij onbekenden tijdens je wekelijkse wandelroute (biecht maar op, we gluren allemaal wel eens naar binnen) zie je direct of iemand thuis is of niet. Tenminste.. Je kunt natuurlijk de illusie wekken dat je thuis bent. Een volledig opgeruimd huis met een dikke stapel post op de mat geeft al aan dat jij een tijdje niet thuis bent geweest. Zo is er nog een aantal factoren waar grijpgrage dieven op letten. Hierbij wat tips om de illusie te wekken dat jij thuis bent, terwijl je geniet van jouw welverdiende vakantie buitenshuis:
Houdt het enigszins rommelig door een paar schoenen op de grond te leggen. Alsof je ze na een lange dag hebt uitgeschopt voordat je jezelf op de bank installeerde; een bord op de eettafel doet het ook altijd goed. En wat gebruikte kopjes op het keukenblad.
Met een tijdschakelaar kun je jouw lampen op een specifieke tijd in- en uitschakelen. Zo is jouw woonkamer ‘s avonds nog sfeervol verlicht. De hele dag geen lampen aan is wel heel opvallend, vind je niet?;
Vraag je buurvrouw, vriendin of moeder/dochter om eens in de paar dagen jouw brievenbus te legen of de post op de deurmat even op te ruimen. Ongemerkt verzamel je toch een hoop post in die paar dagen dat je weg bent.

Ik heb ooit eens de tip gekregen: laat je huis achter alsof je terugkomt van een drukke dag op je werk. Dus: werktas op de tafel (uiteraard wel even je laptop, tablet of andere waardevolle spullen ergens anders opbergen), krant op tafel, oplader op tafel, schoenen bij de bank.. Je snapt het wel.
Zeg gedag tegen glurende buren met houten jaloezieen
Voor de mensen die echt graag naar binnen gluren heb je inmiddels een aantal tips waarmee je de illusie wekt thuis te zijn. Maar het liefst wil je het gluren al heel moeilijk maken. Veel mensen sluiten hun raamdecoratie volledig. Zonde, want zo kun je vrijwel direct zien dat iemand voor een langere periode niet thuis is. Houdt je gordijnen open, bijvoorbeeld. Alsof je ze vanochtend nog hebt opengedaan. Het nadeel is dat je dan wel direct naar binnen kunt kijken. Met houten jaloezieen, bamboe jaloezieën of houtimitatie jaloezieen heb je daar geen last meer van. Deze hangen namelijk altijd over de gehele lengte en breedte van je raam. En door de horizontale lamellen wordt het voor buitenstaanders een stuk lastiger om naar binnen te kijken. Je hoeft ze dus niet direct dicht te doen, want qua privacy zit het al goed.

Parterbijdrage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen