ijs

Waarom je het chocoladepuntje van een ijsje beter niet kunt opeten

Grote kans dat je het chocoladepuntje onderin het hoorntje het lekkerste gedeelte van de Cornetto vindt. Toch is het volgens onderzoekers beter om deze voortaan niet meer op te eten.

Het stukje blijkt namelijk nog ongezonder dan de rest van het ijsje bij elkaar.

Ongezonde vetten

Volgens hoogleraar Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht kun je dit gedeelte van het ijsje beter weggooien. De reden is dat de samenstelling en het smeltpunt van de chocolade aangepast worden, zodat het hoorntje en puntje niet smelten als je het vasthoudt.

Tijdens dit proces worden de onverzadigde vetten in chocola omgezet naar verzadigde vetten. Anders gezegd, worden de gezonde vetten omgezet naar ongezonde vetten.

Reactie

In een reactie laat de producent van Cornetto weten dat het niet klopt. De chocolade in het puntje van dit ijsje is volgens het bedrijf niet gehard en de vetten worden niet omgezet.

Ach, zolang je maar met mate geniet, kan het vast niet zoveel kwaad. 😉

Bron: Womenshealthmag.nl
Foto: Getty Images

Lees ook: bewezen: ijsjes eten maakt je slimmer én gelukkiger

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    A. Bieshaar
    Van mij mogen ze die chocola in het puntje vergeten, vind dat zo niet lekker; gooi het altijd weg! Veel lekkerder alleen koek..
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen