washandje handdoeken

Waarom je een washandje beter maar één keer kunt gebruiken

Sommige mensen vinden het prettig om zichzelf met een washandje te wassen, terwijl anderen dit liever met de blote hand doen. Wat is nu eigenlijk beter?

Typisch Nederlands

Eigenlijk zijn washandjes iets typisch Nederlands. Ze zijn vermoedelijk in ons land of in Frankrijk ontstaan in de vijftiende eeuw. Hoewel veel Fransen er inmiddels niets meer mee doen, lijken veel Nederlanders zich nog wel vast te houden aan het washandje.

Het maakt niet uit of je je nu met de hand wast of met een washandje: het zijn goede manieren om jezelf schoon te krijgen. Wél is het verstandig om een washandje niet her te gebruiken.

Niet hergebruiken

Het kan erg onhygiënisch zijn om een washandje nogmaals te gebruiken. Ze worden namelijk bewaard in een vochtige, donkere badkamer: een ideale plek voor bacteriën en schimmels. Een vochtig washandje dat al een tijdje over de rand van de wasbak ligt, kun je dus beter niet meer pakken om je mee te wassen.

Gebruik je een washandje toch nog een keer, dan smeer je dode huidcellen van de eerste wasbeurt opnieuw over je eigen huid. Dit is niet alleen onhygiënisch, maar kan ook zorgen voor irritatie.

Direct in de was

Dus: heb je een washandje gebruikt, stop ‘m dan direct in de wasmand. En zijn ze op, dan kun je prima je handen gebruiken als alternatief.

Bron: tipsenweetjes.nl
Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen