waterkoker

Waarom je de waterkoker nooit voor de tweede keer moet aanzetten

Gebruik jij het water in de waterkoker altijd tot het helemaal op is? Ook als dat betekent dat je ‘m nogmaals moet aanzetten? Dit kun je beter niet meer doen.

En wel hierom.

Geen goed idee

Het gekookte water in je waterkoker nóg een keer koken, is volgens The UK Tea and Infusions Association geen goed idee. Doe je dit wel, dan kan het water vies gaan smaken en een smakeloze thee veroorzaken.

Gezondheidseffect

Merk je hier zelf niks van, dan nóg is het beter om het niet meer te doen. Het gekookte water nog eens koken, blijkt namelijk ook slecht voor je gezondheid te zijn. Volgens wetenschapper Anne Helmenstine kunnen bepaalde concentraties hierdoor worden versterkt. Voorbeelden zijn fluoride en nitraten. Ook gezondheidsspecialist Julie Harrison bevestigde dit eerder aan the Sun: “Hoe vaker je het water kookt, hoe meer je van deze slechte stoffen binnen zal krijgen.”

Beter niet meer doen, dus.

Bron: Cosmopolitan
Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen