toilet wc

Waarom je cola in je toilet wil gieten

Wil je je toilet reinigen, maar heb je geen schoonmaakmiddelen meer in huis? Geen nood: cola werkt net zo goed.

En dat zit zo.

Zuurtegraad

Wist je dat cola qua PH-waarde net zo zuur is als azijn of citroen? Precies om deze reden is het een prima middel om je toilet mee schoon te maken. Het werkt vooral goed tegen kalkaanslag.

Stappenplan

Benieuwd hoe je te werk gaat? We leggen het uit:
1. Giet ongeveer 350 tot 450 milliliter cola in een glas. Giet dit vervolgens in de toiletpot. Zorg ervoor dat je het vooral rondom de rand van de pot giet en over de kalkvlekken.
2. Laat de cola nu minimaal een uur lang intrekken. Hoe langer je wacht, hoe langer de zuren van de drank de kans krijgen om de vlekken aan te pakken. Het is dan ook aan te raden om dit te doen voordat je gaat slapen.
3. Is de tijd voorbij? Dan kun je het toilet doorspoelen. Als het goed is, worden nu ook de grootste delen van de kalkvlekken verwijderd.
4. Wanneer de kalkvlekken nog niet geheel weg zijn, kun je het proces nog eens herhalen en er eventueel een toiletborstel bijpakken om ze weg te poetsen.

Tip: vind je het lastig om bij de vlekken te komen die hoog in te toiletpot zitten? Dan kun je een oude doek met cola doordrenken en deze op de plekken aanbrengen. Ook kun je ervoor kiezen om een verstuiver met cola te vullen en deze op de vlekken aan te brengen.

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.