kussensloop katoenen kussensloop slapen vrouw bed los haar losse haren

Waarom je beter niet op een katoenen kussensloop kunt slapen

Wist je dat je kussensloop effect kan hebben op je huid en haren? Precies hierom is het beter om de katoenen variant links te laten liggen.

Jen Atkin, celebrity haarstylist, legt uit waarom je beter op een zijden kussensloop kunt slapen.

Zijden

Terwijl katoen vocht absorbeert, houdt zijde het juist vast. Wanneer je op een zijden of satijnen kussensloop ligt, zullen de oliën uit je haar worden vastgehouden, waardoor het gevoed blijft en minder snel droog wordt, aldus Atkin.

Lees ook: Zo kan iedereen ontspannen door schilderen

Voordelen

En dat is nog niet alles. Een zijden kussensloop zorgt er ook voor dat je haar langer in model blijft zitten en minder snel te maken krijgt met pluizige lokken. Ook is het beter voor je huid. De natuurlijke vochtbalans van je gezicht blijft behouden, en de gladheid van het materiaal vermindert rimpels.

Vriendin’s favoriet

Heb je slaapproblemen of voel jij je niet uitgerust in de ochtend? Hier dé oplossing! De Nieuwste Generatie verzwaringsdeken van Simply Cosy® zorgt voor een diepe en ontspannen slaap. Je lichaam kan optimaal tot rust komen en herstellen. Je zult uitgerust wakker worden en kunt vol energie aan je dag beginnen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: Marie Claire
Foto: Getty Images