toilet badkamer mat

Waarom het eigenlijk beter is om geen matje bij de wc te leggen

Veel mensen kiezen ervoor om een zachte mat bij het toilet te leggen. Maar wist je dat ze dit beter niet kunnen doen?

We leggen het uit.

Bacteriën

Een matje bij het toilet kan er vrolijk uitzien en is heerlijk voor je voeten. Toch is het vanuit hygiënisch oogpunt beter om ‘m links te laten liggen. Het is namelijk een echte broedplaats voor bacteriën. Zo kunnen er urinedruppels op het kleed komen en vuil dat onder je schoenen vandaan komt.

Vaak zijn de bacteriën in de mat op het eerste oog niet te zien. Hierdoor wordt het kleedje vaak vergeten tijdens het schoonmaken. Het gevolg: de bacteriën verspreiden zich nog verder.

Wassen

Wil je tóch graag iets zachts onder je voeten tijdens je toiletbezoek? Zorg er dan voor dat je de mat regelmatig wast. Het beste is om ‘m minimaal één keer per week op 60 graden te wassen. Zo houd je de bacteriën grotendeels weg.

Vriendin’s favoriet

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.