Placeholder

Vriendinnenstreken – doe de test!

De nieuwe Dvd-box desperate Housewives Seizoen 7 ligt nu in de winkel. Goed idee voor onder de kerstboom! In de serie worden heel wat vriendinnenstreken geleverd, dus vroegen wij ons af, wat zijn de meest voorkomende vriendinnenstreken en is er jou wel eens een geleverd?

De nieuwe Dvd-box desperate Housewives Seizoen 7 ligt nu in de winkel. Goed idee voor onder de kerstboom! In de serie worden heel wat vriendinnenstreken geleverd, dus vroegen wij ons af, wat zijn de meest voorkomende vriendinnenstreken en is er jou wel eens een geleverd?

Bijna iedere vrouw heeft wel eens een streek geleverd of geleverd gekregen. Maakt dit nou alle vrouwen gemene en achterbakse vriendinnen? Welnee, zolang ze niet vier keer ‘Ja’ scoort op de ‘Top 4 Vriendinnen Streken’ hieronder, kun jij je beste vriendin met een gerust hart je beste vriendin blijven noemen – net zoals de ‘beste’ vriendinnen uit de bekendste straat van Amerika – Wisteria Lane. Dat ook deze vriendinnen medogenloos kunnen zijn weten we, hoog tijd dus om de meest voorkomende vriendinnenstreken voor je op een rij te zetten.

Streek 1: Ze geeft verkeerde raad

Jullie zijn samen gezellig aan het winkelen en jij ziet een te gekke rode broek met uitlopende pijpen. Niet meer helemaal van deze tijd, dat realiseer jij je best, maar “het is toch helemaal wat voor jou, die droeg je vroeger ook zo graag!” Je besluit de broek aan te passen en het eerste wat zij zegt; “Echt wat voor jou, die broek zou mij voor geen meter staan, maar het staat jou erg goed. Ik zou hem dus maar kopen.” De volgende dag kom je op je werk en loop je niets vermoedend met je nieuwe aankoop door kantoor. Je krijgt een reeks afkeurende blikken en flauwe complimenten. Totdat je door een collega de wc in wordt getrokken en zij je onmiddellijk vraagt wat jouw bezielde toen je vanochtend die broek aantrok. Argh denk je bij jezelf, hoe heeft je vriendin nou kunnen zeggen dat die broek je goed staat? 

Streek 2: Ze wil altijd het middelpunt zijn

Het hoeft niet altijd meteen iets te betekenen, maar het is hoe dan ook vervelend. Je bent op stap met je vriendin en dan komen jullie jouw vriend en zijn vrienden tegen. Het gedrag van je vriendin slaat in één keer om. Haar stemvolume gaat een aantal decibellen omhoog en ze hangt tegen iedereen aan! Je moet er wel om lachen, maar je schaamt je ook een beetje. Dan maakt ze ineens stomme grapjes over jou, super gênant. Je wordt boos, maar bedenkt dat ze misschien iets te veel gedronken heeft en vergeeft het haar.

Streek 3: Ze roddelt over iedereen

Eén van de leukste bezigheden met je vriendinnen is ongegeneerd roddelen. Onder het genot van een glaasje wijn kunnen jullie uren praten over de nieuwste ontwikkelingen tussen vrienden en kennissen. Het is opvallend dat je vriendin altijd met alle nieuwtjes aankomt. Ze zegt er vaak bij: “Tegen niemand zeggen want ik mag het eigenlijk niet doorvertellen, maar…” en dan komen de smakelijkste en sappigste verhalen. Vermakelijk, zolang ze maar niet ook zo met jouw geheimen omgaat. Ze bedoelt het vast niet verkeerd, maar vertel haar maar niet teveel, want als ze zo over jullie vriendinnen praat is er een grote kans dat ze net zo over jou kletst met hen!

Streek 4: Ze is egocentrisch

Op ieder moment van de dag sta jij voor haar klaar en hoor je haar poblemen en verdriet aan. Ze is zo alleen en ze moet het echt even kwijt. Jij luistert aandachtig en geeft haar waar je kan een passend advies. Ze valt immers altijd op de verkeerde mannen. Hoe vaak je dat ook zegt, niets helpt helaas en al jullie kostbare tijd samen gaat naar haar problemen. Als ze dan toch weer een gelukkige man heeft gevonden is ze 180 graden gedraaid en heeft ze ineens geen tijd meer voor jou! Je vergeeft het haar, want ze is nu zo gelukkig en je begrijpt het wel. Nog geen drie maanden later gaat de telefoon en heb je je huilende vriendin aan de telefoon. Ze is gedumpt en vraagt of ze naar je toe mag komen. Natuurlijk mag ze dat, daar zijn jullie toch vriendinnen voor?

Vul hieronder de poll in.

Komt de top vier van meest voorkomende vriendinnen streken je wel erg bekend voor? Of heb je een vriendin waarbij je nu alle vier de hokjes kunt aanvinken? Dan moet je jullie vriendschap nog maar eens goed overdenken. Net zoals de vriendinnen van Wisteria Lane waar een gloednieuwe rivale (Vanessa Williams) zorgt voor nog meer spanning, bedrog en liefdesverwikkelingen in de buurt. De messen worden dus weer geslepen op Wisteria Lane. Lynette is jaloers, omdat Renee zich te veel met Tom bemoeit en Bree merkt dat ze gevoelens krijgt voor Keith (Brian Austin Green). Ondertussen doet Gabrielle een persoonlijke ontdekking die haar leven op zijn kop zet, komt Susans leven in gevaar en loopt iedereen op z'n tenen vanwege een mysterieuze schietpartij. Maar de hechte vriendschap en de geheimen die ze delen houdt 's werelds beroemdste huisvrouwen, ondanks alle moeilijkheden, bij elkaar.

Achter de schermen op Wisteria lane: