Thuis

Voorwaardelijke koffie

Bestel je een kopje koffie in een koffiezaak? Bestel dan ook een kopje ‘voorwaardelijke koffie’, en kijk wat er gebeurt.

Stel: je loopt een koffiezaak binnen en bestelt een lekkere cappuccino voor jezelf. Bestel er dan ook een kopje ‘voorwaardelijke koffie’ bij. Je rekent beide af maar krijgt alleen je cappuccino. Je gaat zitten en geniet van je koffie. Dan loopt er een zwerver de zaak binnen. Hij vraagt om een kopje ‘voorwaardelijke koffie’. Hij betaalt niets en loopt blij de zaak uit met een vers kopje koffie.

Een kopje ‘voorwaardelijke koffie’ is een kopje koffie dat jij betaalt voor iemand die er geen geld voor heeft. Het idee komt uit Italië en verspreidt zich langzaam over de wereld. Nu dus de taak aan Nederland. Door 1 of meerdere koppen koffie te betalen, bied je een dakloze een warm drankje aan.

Dus sta jij vandaag in een koffiezaak? Probeer er dan eens een kopje 'voorwaardelijke koffie' bij te bestellen en je maakt iemand misschien wel ontzettend blij!

Reageer op dit artikel

Ga jij een keer een ‘voorwaardelijke koffie’ betalen?

Ja zeker!

Dan lijkt het me erg leuk het gezicht te zien van diegene wie hem krijgt.

Ja zeker!

alles wat positief is,sta ik helemaal achter!!:inlove:

Ja zeker!

:inlove:

Ja zeker!

😉 Daar word je toch warm van!

Ja zeker!

hey dat is grappig, dat idee heb ik een paar dagen geleden ook ergens gelezen. Maar toenn noemden ze het en “uitgestelde koffie” (als die zwervers nu maar niet in de war raken met al die namen 😉 ) maar en mooi initiatief is t zeker!!!!

Anoniem

Nee, want...

Nee wat belachelijk zeg. Het moet toch niet gekker worden overal. Voedselbank is tot daar aan toe, maar wie zegt als er iemand in een bar of restaurant komt dat hij of zij de koffie niet kan betalen? Een zwerver? Ik kan me ook als zwerver verkleden en overal dus gratis koffie krijgen. Wat een kul. Ik trap niet in zulke onzin dingen. :stop:

Ja zeker!

mooie trend!

Ja zeker!

Ik ken het als uitgestelde koffie. Vraag me alleen af wat een zaak doet met het geld als niemand de uitgestelde koffie (bijv. 5 op een dag) niet claimt.
Vind het dan wel zo gepast om het aan een goed doel te geven. De voedselbank of zo.

Instagram