Koppel (1)

Voor het eerst samenwonen? Zo richt je samen je huis in

Nadat je jarenlang niet samen heb gewoond met je lief, maak je uiteindelijk mogelijk toch de stap om samen te gaan wonen. Eindelijk kunnen jullie samen in slaap vallen en wakker worden in jullie droomhuis, wat een heerlijk vooruitzicht.

Uitdaging

Toch kan het ook een uitdaging zijn, zo is het zeker wennen omdat het voor jullie natuurlijk nieuw is. Je zult nu ineens echt álles van elkaar zien. Ook kan de inrichting best moeilijk worden, want jullie kunnen niet al jullie meubels en accessoires meenemen naar het nieuwe huis. Daardoor zul je niet al je spullen mee kunnen nemen, waar mogelijk je niet altijd even blij mee zult zijn. Toch is een gezamenlijke inrichting belangrijk, wat je met de onderstaande tips kunt doen.

Maak compromissen

Het inrichten van een woning is hartstikke leuk. Je zult waarschijnlijk al een idee in je hoofd hebben van hoe je wilt dat het interieur eruit komt te zien. Mogelijk heb je zelfs al allemaal sfeervolle vloerkleden en kussens gekocht. Toch vergeet je hier iets. Nou, eigenlijk iemand: je partner. Ook hij of zij heeft ideeën over de inrichting van jullie gezamenlijke huis, terwijl je lief natuurlijk ook spullen heeft die beslist mee moeten naar de nieuwe woning. Het is dus van belang dat jullie praten over de inrichting. Kijk hierbij naar de meubels en accessoires die jullie bezitten, maar ook naar wat jullie eventueel nieuw willen kopen. Zo zou het best kunnen dat jij totaal geen fan van bent van de bank van je partner, terwijl dit andersom ook het geval is. Een nieuwe bank zal dan dus gekocht moeten worden.

Vind een gedeelde smaak

Bij het inrichten van jullie nieuwe huis moet je eigenlijk je gedeelde smaak vinden als het gaat om de woonstijlen. Dit is natuurlijk ook het geval bij bijvoorbeeld muziek op Spotify of bij series op Netflix. Op een gegeven moment zul je een genre vinden die jullie beide helemaal fantastisch vinden, waarna je hierop de keuzes kunt baseren in de toekomst. Dit kan soms best lastig zijn, maar uiteindelijk zul je die gedeelde smaak zeker vinden. Bovendien is het aanbod zo enorm groot, waardoor er zeker genoeg is om hieruit te komen. Overigens kun je de gedeelde smaak vinden door te kijken naar de spullen die jullie nu al bezitten. Als daar overeenkomsten in zitten dan delen jullie dus al je smaak.

Partnerbijdrage: webkarpet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen