Telefoon

Verslaafd aan je telefoon? Met dit trucje kom je er vanaf

Zit jij gerust een paar uur per dag op je telefoon? En wil je daar vanaf? Met dit handige trucje gaat jouw beeldschermtijd hard achteruit.

Over je Facebook- of Instagram-tijdlijn scrollen, mails beantwoorden en op appjes reageren: we zitten dagelijks heel wat uren op onze telefoon. Kan het wel wat minder? Probeer dan eens deze handige techniek.

Zwart-wit

Kleuren en symbolen op je telefoon worden niet zomaar gebruikt: ze zorgen ervoor dat jij blijft klikken, scrollen en terugkomen. Ze hebben meer invloed op je gedrag dan je denkt. Een manier om je telefoon een stuk onaantrekkelijker te maken is grayscaling. Dit betekent dat je het scherm van je smartphone op zwart-wit zet. Dat maakt het scrollen op verschillende apps een stuk saaier.

Lees ook: Zó kom je van die telefoonverslaving af

Zo doe je het

Als je een iPhone hebt, kun je jouw telefoon op zwart-wit zetten door naar Instellingen -> Toegankelijkheid -> Weergave en tekstgrootte te gaan. Zet je kleurfilters aan en kies voor grijstinten. Hoe je de zwart-witmodus aan zet op Android-toestellen, verschilt per telefoon. In de meeste gevallen vind je de optie bij Toegankelijkheid of Opties voor ontwikkelaars.

Lees ook: Waarom je elke maand je telefoonrekening moet checken

Bron: HLN.be Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen