woning

Verhuizen naar een nieuwbouwwoning? 4 tips om je voortuin in te richten

Ga jij binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Dan is het wachten totdat de laatste rijplaten en al het bouwverkeer uit de buurt zijn verdwenen.

Daarna is het tijd om van jouw huis een thuis te maken. Maar naast de binnenkant van je nieuwe huis, is het belangrijk om de (eventuele) voortuin niet te vergeten! Met een fijne voortuin zorg je namelijk voor een fijne uitstraling van je huis. In dit artikel lees je 4 tips, zodat je de voortuin van je dromen creëert.

1. Welke stijl wil je?

Niet alleen bij de inrichting van je huis is het kiezen van een stijl handig. Ook als je jouw tuin gaat inrichten, dan is het handig om te weten wat je nodig hebt. Rijplaten neerleggen kan dan zeker meehelpen. Wil je bijvoorbeeld een moderne of minimalistische stijl? Dan werk je met strakke lijnen en volmaakte gekortwiekte heggen. Als je liever gaat voor een industriële stijl, dan kun je de tuin inrichten met bloembakken van hout of beton. Heb je een voorkeur voor een romantische tuin? Zorg er dan voor dat je mooie, sierlijke bloembakken hebt, die je het hele jaar door vult met fleurige bloemen.

2. Onderhoudsvriendelijke tuin of juist niet?

Of je nu groene vingers hebt of niet: een tuin is nooit 100% onderhoudsvrij. Maar je kunt wel kiezen voor een onderhoudsvriendelijke tuin. In dat geval is het slim om bloembakken neer te zetten, een tuinafsluiting van hout toe te voegen en met grind te werken. Heb je wel groene vingers? Dan kun je planten in de grond zetten, struiken als afsluiting plaatsen en eventueel gras te zaaien.

3. Voeg accessoires toe

Naast het vullen van je voortuin met planten en heggen, is het toevoegen van extra accessoires een leuk idee. Voeg bijvoorbeeld sfeerverlichting toe en hang een welkomstbord aan de muur. Zo verwelkom jij je gasten op een leuke en persoonlijke manier!

Ook kun je ervoor kiezen om een bankje neer te zetten. Of, als de ruimte het toelaat, een tafel met stoelen. Op die manier kun je extra genieten van je tuin, door bijvoorbeeld een boek te lezen op je mooie plekje of door gezellig te borrelen met de buren.

4. Waar zet je een of meerdere fietsen?

Moet je jouw fiets ook kwijt in de voortuin? Dan kun je kiezen voor een mooie fietsbox. Op die manier staan de fietsen niet in het zicht en staan ze ook nog eens droog. Er zijn fietsboxen van hout, metaal of kunststof. Hierdoor is er altijd wel een fietsbox die bij je gekozen stijl past.

Deze tekst is geschreven in samenwerking met ferex.nl.