Placeholder

Veilig buiten spelen

Ga je ook graag met je kids naar het strand nu het lekker weer is? Let dan wel goed op en bescherm hun huidjes goed. Hoe je dat doet? Met deze tips!

Ga je ook graag met je kids naar het strand nu het lekker weer is? Let dan wel goed op en bescherm hun huidjes goed. Hoe je dat doet? Met deze tips!

Heb je kinderen jonger dan twaalf maanden? Dan kun je beter met ze binnen blijven en de zon vermijden. Tussen 12 en 3 ’s middags geldt dat ook voor oudere kinderen. De zon is dan het meest fel. Eigenlijk kun je je kleintjes het beste in de schaduw laten spelen op hele zonnige dagen. Schaduw beperkt namelijk de blootstelling van UV-straling. Maar smeer je kinderen wel in! Ook als het een bewolkte, zomerse dag is. Wolken houden de straling niet helemaal tegen.

Laat kinderen voorafgaand aan de zomer al wennen aan het lentezonnetje. Daardoor wordt hun huid dikker en dat biedt een betere bescherming tegen de zon. Maar de beste bescherming tegen een rood huidje is natuurlijk zonnebrandcrème. Smeer je kinderen altijd een half uur voordat ze buiten gaan spelen in met minimaal factor 30. Vergeet de gevoelige delen zoals neus, oren, oogleden, nek en witte randjes die onder (zwem)kleding uitkomen niet in te smeren!

Houd het insmeren wel goed bij. Je doet dit iedere 2 uur en elke keer als ze uit het zwembad komen, ook als je een waterproof product gebruikt. Een deel van de crème gaat er namelijk weer af door spelen, afdrogen en zweten. Wil je geen enkel risico lopen met je kinderen in de zon? Dan is kleding in combinatie met zonnebrandcrème de beste oplossing. Zet je kind een leuk hoedje of petje op en het ziet er nog schattig uit ook!

Bron: www.gezondheidsnet.nl