Vakantie budgetbestemmingen bestemmingen vakantie

Van de zomer op vakantie gaan: verstandig of niet?

Veel mensen zitten met de vraag over of het nu wel of niet een goed idee is om in deze tijd op zomervakantie te gaan. Wat is nou het beste om te doen?

Maak een moreel besluit

Eigenlijk is het in dit geval een kwestie van kiezen wat je zelf het juiste vindt. Er is geen goed of fout antwoord. Het wordt nu wel afgeraden om naar landen te reizen. Maar dankzij het vaccin kan je misschien in de zomer er wel weer lekker op uit.

Het komt allemaal neer op jou. Besluit jij om wel naar het buitenland te reizen deze zomer? Dat kan. Weet alleen wel dat het net zo leuk kan zijn om gewoon nu al in ons eigen land op vakantie te gaan. Een Ameland hotel bijvoorbeeld. Een beetje uitwaaien op het strand in Nederland kan net zo lekker zijn als ergens anders, ook in de koudere wintermaanden. Hotel Nobel in Ameland zal je dan ook net zo’n goed gevoel geven als een hotel ergens anders.

Houd je aan de regels

Besluit je er toch voor om te gaan reizen en ergens op vakantie te gaan? Houd je dan altijd goed aan de regels. Draag een mondkapje, houd voldoende afstand van iedereen en zorg ervoor dat je je handen regelmatig wast en desinfecteert. Eigenlijk net als hoe je zou moeten doen als je niet op vakantie bent. Op die manier houd je de kans dat je anderen besmet mooi laag. Je wil er natuurlijk voor zorgen dat niemand door jou ziek wordt of dat je zelf ziek wordt. Je mag zelf misschien niet bang zijn, dat betekent niet dat je anderen wel ziek wil maken.

Ook de manier van reizen is een ding. Het is namelijk niet het beste idee om met het openbaar vervoer te gaan. Wil je reizen, probeer dan zo veel mogelijk gebruik te maken van je eigen vervoer. Het beste is om gewoon met de auto naar de plek van bestemming te reizen. Op die manier kom je onnodig niet in aanraking met anderen en houd je je netjes aan alle regels.

Partnerbijdrage: Hotel Nobel