Canva1 32

Dít zijn de trendy interieur tips van dit moment

Er wordt altijd gezegd dat er een wereld van verschil zit tussen een ruimte die ontworpen is door een professionele binnenhuisarchitect en een kamer die ontworpen is door de bewoner zelf.

Dit komt vooral doordat de deskundigen allerlei trucjes hebben om een ruimte fantastisch te kunnen ontwerpen. Gelukkig zullen de onderstaande tips je helpen om ook jouw woning geweldig in te kunnen richten.

Laat natuurlijk licht binnen

Hoeveel lampen je dan ook mag ophangen in je woning, het zal nooit natuurlijk licht kunnen vervangen. Daglicht komt namelijk onze gezondheid ten goede, net zoals ons welzijn. Daarnaast zal het ook invloed hebben op hoe kleuren verschijnen. Je moet daarom goed naar het licht in je kamer kijken voordat je het gaat inrichten. De verfkleuren op de muur kunnen door het natuurlijk licht namelijk ineens een heel andere tint krijgen. Natuurlijk zul je alsnog hanglampen moeten plaatsen in je huis, want ’s avonds heb je meestal geen daglicht meer. Vloerlampen zijn dus ook zeker nodig en zullen zorgen voor een sfeervolle verlichting in combinatie met de hanglampen, zelfs als het donker is.

Breng je kleurenschema in evenwicht

Als je op een veilige manier je kleurenschema wilt doseren dan is het slim om gebruik te maken van drie tinten. Vervolgens moet je voor 60 procent bij je dominante kleur blijven. Vervolgens gebruik je je secundaire kleur voor 30 procent, terwijl de accentkleur voor 10 procent ingezet wordt. Het zal dan heel moeilijk zijn om de fout in te gaan bij het toepassen van de kleuren. Eventueel kun je ook nog een vierde kleur toevoegen aan deze mix. Als je dit doet dan moet je niets van de accentkleur uit je inrichting halen.

Gebruik de 70-30 split

Daarnaast is het nodig om je verhoudingen goed te krijgen, vooral als je diverse stijlen wilt balanceren in dezelfde kamer. Dit kun je doen door een ruimte ongeveer 70 procent te decoreren in een bepaalde stijl. De resterende 30 procent richt je juist in volgens een compleet andere stijl. Dit zal de kamer sowieso veel karakter geven, terwijl het qua stijlen alsnog in balans zal zijn. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de industriële stijl met wat landelijke accessoires.

Partnerbijdrage: Straluma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen